MAGLÓDI HÍRHATÁR - Williams-válogatás

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2023.03.20.
 Hétfő
Ma Klaudia napja van.
Holnap Klaudia napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 11. 16. 01:13     


Williams-válogatás
Az új iskolán kívül sportcsarnok épül, és folytatódik az útfelújítás is.

A regionális Williams Televízió városunkkal foglalkozó tudósításaiból közlünk válogatást. Az új iskola építése mellett a leginkább közérdeklődésre számot tartó kérdések közé tartozik a sportcsarnok-terv és az útfelújítások folytatása.

 

A Sportcsarnok épül Maglódon című riportban Fajka Szilvia, a Városháza sajtóreferense beszámol arról, hogy 2018-ban elindulhat az új intézmény építése a leendő iskola közelében, a sportáruház mellett. Az NB I. méretű és minőségű kézilabdapályát befogadó épületben a 400 férőhelyes lelátó mellett edzőterem, mászófal is lesz a kiszolgáló helyiségeken kívül. A TAO-támogatáshoz önerő is szükséges a kivitelezésnél. A lakosság tejes köre igénybe veheti majd az új helyszínt, hiszen a meglévő infrastruktúra már nem képes sem a helyi iskolai, sem más, városi igények kielégítésére, miközben a gyermekek létszáma folyamatosan nő: a diákokon kívül a helyi csalások és amatőr egyesületek is számíthatnak az új helyszínre, sőt a szomszédos településeknek is rendelkezésre áll a lehetőség, hiszen a környéken sincs hasonló méretű épület.

 

A Fontos döntések Maglódon című összefoglaló az októberi képviselő-testületi ülésről tudósít. Ugyancsak a sajtóreferens tájékoztatja a Williams Tv nézőit az elfogadott egészségügyi beszámolókról, a közterület-felügyelet kibővüléséről. November 1-jétől újra égetési tilalom lépett életbe, és kérik a lakosságot az utakra belógó növényzet levágására, a közterület-felügyelők azonban az árkok rendbetételét is ellenőrzik. A Kölcsey utca és a 31-es út közötti Fő utcai szakasz új burkolatot és buszmegállókat kapott, a Horváth Mihály utcáig tartó rész felújítása jövőre folytatódik. Gömörhosszúszón és Maglódon egyaránt közösen állított Attila-szobor emlékezteti a két testvértelepülés lakóit az összetartozásra.

 

A Hatvanegy év történt című tudósítás az október 23-i ünnepségekről beszámolva részletesen idézi dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő Maglódon, a Bellus János téren elmondott ünnepi beszédét. Feleleveníti az általános iskolások zenés műsorát is, továbbá a Mácsai Rudolf által elszavalt Márai-költeményt.

 

Az októberi műsorfolyamban Mayerné Lénárd Aranka, a maglódi Családsegítő Szolgálat vezetője nyilatkozik a szociális „ruhaturkáról”, a minden hónap első csütörtökén szerveződő ruhaosztásról.

 

A városi könyvtár vezetője, Varga Zoltán számol be a Magyar népmese napja alkalmából rendezett Mesemaratonról, hiszen népmeséink életbölcsességet, erkölcsi tartást és szellemi útmutatást nyújtanak az értőknek.

 

Az októberben az iskolai étkeztetés megkönnyítése és az adminisztráció egyszerűsítése érdekében bevezetett menzakártyáról és a felújított alsós iskolaudvarról Hosszú Tibor igazgató tájékoztatja a nézőket, de az utóbbi témában Sticza Mónika, a Szülői Munkaközösség elnöke is nyilatkozik.

 

A szüreti mulatságok kapcsán Pavlovics Lászlóné, a Nőklub elnöke arról beszélt a Williams Televízió kamerája előtt, hogy bár ez az ünnepség a legrégebbi folytonos hagyomány Maglódon, a várossá válás következtében megcsappant a gyümölcstermesztés, így ma már inkább a közösségösszetartó erő mutatkozik meg a felvonuláson és a bálban, kevésbé a szőlő.

 

Mind az öt tudósítás riportere Radosza Sándor volt.

 


További hírek

  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu
  Egy év alatt a Jobbikból a DK-ba ejtőernyőzött az országgyűlési képviselő
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu
  Magyarország költi a legtöbbet az egyházakra az egész Unióban
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu
  A Ficsak nem csak a farsangot tiltaná be, de az energiaitalokat is a dohányboltokba száműzné
2023. 03. 05. 12:37 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport