MAGLÓDI HÍRHATÁR - Lúdtollak és suliújságok

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2020.07.15.
 Szerda
Ma Henrik napja van.
Holnap Valter napja lesz.
   EUR árfolyam
   /Rate& Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 01. 06. 15:08     


Lúdtollak és suliújságok
Az alsó és a felső tagozat is készít diáklapot.

2016 decemberében a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola alsó és felső tagozatán is elkészült a diákújság egy-egy száma.

 

A kisebbek 12 oldalas lapjának még nincs címe, mert a Paragi Emma (3. a) rajzával is díszített címlapon lévő szelvényen szavazhatnak arról a diákok, mi legyen a 2. számtól az elnevezés. A Dolmány-Szabó Ágnes Olga és Czuczi Edina szerkesztette lap 2. oldalának segítségével a diákok a decemberi jeles napokkal ismerkedhetnek meg. A 3. oldalon Török Barnabás (4. a) „kutató-tanuló” a finnek Karácsonyát mutatja be. A karácsonyváró Lúdtoll rovat 3 oldalon keresztül közli a nebulók ünnepi rajzait, verseit és rövid írásait. Nemes Levente (3. c) Mikulásvárás, Bakos Boglárka (4. a) Karácsony c. írása, Bagyinka Anna (3. c) Mikulás és a felesége c. meséje, Plank Hanna (3. c) A Mikulás, valamint A rénszarvas, Mészáros Márk (3. c) A Mikulás és Rudolf c. rövid története, Karczagi Zsófia (4. a) Itt a Karácsony, Remport Dóra (1. a) Tél, Gulyás Barnabás (3. c) Télapó, Bugyi Bianka (4. a) Mesekarácsony c. verse olvasható, illetve Gál Nimród, Koricsánszky Katica és Székely Imola Anna (3. a-sok) rajzai láthatók e hasábokon.

 

A Riport rovatban Tóth Zétény (4. b1) kiváló interjúja mutatja be Boldog Zsuzsanna iskolapszichológust, akiről megtudhatjuk, hogy miért nem állatorvos lett, bár iskolás korában még ezt tervezte. Bánhegyi Szofi 4. d osztályos tanuló (képünkön) azon a Lázár Ervin születésének 80. évfordulója alkalmából szervezett meseíró és rajzpályázaton nyert első díjat alkotásával, amelyen maga az író lánya, Lázár Zsófia bírálta el a műveket. Az Utazás egy képzeletbeli világban c. pályamunka első részét is közli az iskolaújság. Az Ez nem „csak” Mesebeszéd c. összefoglaló, L. Csák Ildikó írása, a maglódi regionális mesemondó versenyt mutatja be. A könyvtárban rendezett vetélkedőhöz kapcsolódik az az ajánló rovat is, amelyben Márki Gergő (3. c) kedvkerekítője olvasható az Így neveld a sárkányodat és a Hot Dogs sorozat Lánytesók és más földönkívüliek c. könyvéről, valamint a városi könyvtár vezetője mutatja be a KÖNYVSU-GÓ c. interaktív oldalt. A Visszatekintő rovat a Takarékosság világnapja ürügyén közli Bakos Boglárka, Balázs Nóra, Lajos Kata (4. a-sok) és Márki Gergő rajzát, illetve az 1. c-sek munkáját. Az utolsó oldal két fejtörőjét Vavrik Rella (3. c) és Sotonyi Lili Zsuzsanna (4. a) készítette.

 

Az Andrásné Molnár Judit által szerkesztett 4 oldalas felsős Suliújság címlapján Bácsfalvi Detti és Sinka Viktória (5. b) Negyedikből ötödikbe c. írása olvasható, amihez a következő oldal Új tanév a nagyok között c. cikke is kapcsolódik, Szabó Enikő és Nyilas Lilla negyedikes tanulók „tollából”. A szintén negyedikes Homok Beatrix és Szilvágyi Alexa Szuper a tesis úszás c. összefoglalója dícséri a keddi úszós napot. Papp Réka (8. c) rajza voltaképpen rejtvény: egy maglódi épületet ábrázol, amelyről ki kell találni, hogy mi az, mikor épült, mikor újították fel és hol található (képünkön). A lap 3. oldalán el sem fért Csizmazia Bence és Tóth Ferenc (6. b) profi nagyinterjúja Pitti Katalinnal, amelyből megismerhetjük azt a Kodály Zoltán-i szép gondolatot, mely szerint „a művészetben nincs lift. Csak lépcsőfokonként lehet haladni. A legfelső emeletre csak az jut, aki, amikor megszólaltatja a hangszert, megszűnik az anyag. Annyira kell tudni, hogy a lélek húrjain játszva tudd átadni a művet.” Az utolsó oldal egyik híréből az is kiderül, hogy a 14 tonnányi összegyűjtött papírhulladékért kapott 300 ezer Ft-ot a focipálya mögé kifeszítendő hálóra költik a gyerekek. A legtöbb papírt egyébként a 6. b szolgáltatta be, a 6. e sem sokkal kevesebbet, és az 5. c a 6. c-vel együtt végzett a gyűjtőverseny 3. helyén. A diákpolgármester választással sajnos csak egy 3 mondatos információ foglalkozik. Papp Nándor (6. b) Maglód város megújul című írása településünk fejlődését taglalja; Nándi maglod.webnode.hu címen saját honlapot szerkeszt Maglódról – érdemes böngészni!

 

A két, a szó minden értelmében színes újság letölthető az iskola honlapjáról.

Mentés


További hírek

  Feltehetően öngyilkos lett Bogdán László, Cserdi polgármestere
2020. 07. 14. 10:23 hirhatar.hu
  Luxus lesz a párizsi – eddig negyedével drágult idén
2020. 07. 13. 10:52 hirhatar.hu
  A magyar kormány szigorítja az utazási feltételeket – listázva az érintett országok
2020. 07. 13. 10:52 hirhatar.hu
  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport