MAGLÓDI HÍRHATÁR - Három férfi, egy eset

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2023.03.27.
 Hétfő
Ma Emánuel napja van.
Holnap Hajnalka napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2013. 08. 06. 01:21     


Három férfi, egy eset
Jótékonysági fotókiállítás nyílt augusztus 5-én a legnagyobb maglódi áruházban.

Három férfi, egy eset. Ez azonban nem a német bűnügyi történet, hanem ízig-vérig magyar és még romantikus is.

 

Úgy alakult, hogy ugyanazon maglódi multinacionális cégnél kezdett dolgozni a helyi illetőségű Fodor Pál, a XVII. kerületből kijáró Gulyás Antal és a péceli Schnekta Péter. Nem is egykorúak: Pali bácsi az idősebb generációhoz tartozik, utóbbiak még fiatalok. Más-más beosztásban dolgoznak: az ifjabbak a diszpécserszolgálatnál, Pali bácsi a műszakiaknál. Mégis összeköti őket valami: a hobbijuk. Pali bácsi a makró- és állatfotózás autodidakta nagymestere, Antal a beállított képekben éli meg a felemelő kreativitást. Pétert pedig Antal fertőzte meg, ő még mindenre „lő”, amiben fantáziát lát. Hárman közös jótékonysági kiállításon mutatkoznak be munkahelyükön, az Auchan Áruházban. Egy üres területet kaptak az épület közepén, és szabad kezet. Saját kedvenc képeiket nagyították ki és szőtték ott tárlattá. A látogatók pedig tetszésüket adakozással is kifejezhetik. A Bölcsődékért, Óvodákért Közhasznú Alapítvány révén a SOTE II. számú Tűzoltó utcai Gyermekklinikája intenzív osztályának szeretnének segíteni inkubátor és lélegeztető gép vásárlásában.

 

A tárlat sorsa a vásárlóktól-látogatóktól függ: ha sokan megnézik, és jó szívvel adakoznak, a lánc más áruházaiba is eljut e spontán és szokatlanul őszinte, közvetlen kezdeményezés.

 

Bevallom, az én kedvencem Pali bácsi rókája. Nem pusztán azért, mert három órát hasalt érte a havas sárban (képzelhetik, mit mondott a felesége, az új kabátot látván!). Pontosabban a héjákat várta a vecsési határban, ám Vuk éppen arra vadászott a kedvező széljárásban. Azt mondja Pali bácsi, hogy nagyon szerencsések vagyunk: majd annyi állatfaj él itt a szomszédságunkban, mint a Hortobágyi Nemzeti Parkban. Antal modelljei viszont kollégái. Úgy fotózza azonban őket, hogy közvetlen munkatársai sem szokták felismerni a szebbnél szebb beállításokban a nap mint nap látott hölgyeket. Próbálják csak ki Önök is: melyiküket fedezik fel vásárlás közben? Péter szerénysége, hozzáállása is megkapó. Aki ilyen tisztelettel, alázattal beszél a fotózásról, annak ez nem puszta műkedvelés. Hallunk még róla, látunk még tőle bizonyosan.

 

A képek nem kötődnek közvetlenül városunkhoz, már csak ezért is bejárhatják hamarosan az országot. Milyen jó volna azonban e tehetséges embereket (és másokat!) rábeszélni, hogy Maglód képeslap-arca mögötti mélységeket, szépségeket, érdekességeket is segítsenek meglátni, megláttatni. A fotózás egyre tömegesebb méreteket ölt, mégis, mintha hiányoznának ezek a magától értetődő témák. Észrevenni, ami közvetlenül az orrunk előtt hever, ám mégis sajátos látásmóddal vagy különleges perspektívákból.

 

A maglódi Fodor Pálnak, a budapesti Gulyás Antalnak és a péceli Schnekta Péternek minden adottsága és lehetősége megvan a sajátos látásmódhoz és a különleges perspektívákhoz. Remélem, Maglód is hamarosan megmutathatja valamennyi arcát előttük, de nekünk is.

 

 

Első fotónkon piros ruhában Fodor Pál, középen Schnekta Péter, jobb oldalon Gulyás Antal.

Második fotó: a jótékonysági kiállítás plakátja.

A harmadik képen a cikkben is említett róka Fodor Pál fényképén.

 

A cikk szervezésében nyújtott segítségéért köszönet illeti Fábián Juditot.


További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport