. Ma Dezső napja van.
Vidám tavasz sarjad a MagHázból
2017-04-01 10:48:30
Vidám tavasz sarjad a MagHázból

Vidám tavasz sarjad a MagHázból

Változatos, vidám programokkal köszöntött be a tavasz a MagHázba.

 

A Maglódi Művelődés Háza jó kedvvel köszönti az április 1-jét: délelőtt 10-től a minden hónap első szombatján esedékes kézműves foglalkozással (ezúttal a Húsvét jegyében), 11-től pedig a Nyerítő zenekar és Galambos György a Halmos Béla Családi Táncház keretében serkenti a „nyuszivárást”. Belépődíj: 300 Ft. Este 7-től Magyar Attila kamaradarabja teszi próbára a hasizmokat-arcizmokat P. Szabó István Panelninja c. darabjával. A Madách Stúdió sikerprodukciójában Bodovács Egonnal megállt az idő. 45 évesen még mindig az anyjával él, ugyanannak a panellakásnak a félszobájában, amelyben felnőtt. Egon végre-valahára beváltani kívánja „élet-kupont”, hogy megvalósítsa álmait. Jegyár: 2800 Ft.

 

Április 2-án, vasárnap a városi könyvtár 15 órakor kezdődő meseautomatája vezeti fel a Gyermekek a gyermekekért c. jótékonysági programot. A Maglód Város szociálisan rászoruló gyermekeiért és családjaikért Alapítvány javára a Béke Gyermekotthon színtársulata adja elő Oscar Wilde A boldog herceg c. meséjét és a Bolondos királyság c. zenés játékot Oláh Bódi Éva rendezésében és a Család- és Gyermekjóléti Szolgálat védnökségében.

 

Április 7-én 18 órától Lippai Mariannával találkozhatnak a MagHázban a maglódiak egy interaktív előadás keretében: az ÉLETKEdv c. beszélgetés a túlélésre kínál receptet: „túlélni a sokszor túlélhetetlent, megérteni a megérthetetlent, és feldolgozni az olykor feldolgozhatatlant”.

 

Április 8-án 16 órakor kezdődik a Költészet és Közélet c. költészetnapi programsorozat a Magam Egyesület társrendezésében. Pest Megye Közgyűlésének elnöke, Szabó István a fővédnöke és Remport Csaba alpolgármester nyitja meg a rendezvényt, amelyen előbb a városvers-pályázat alkotásai hallhatók, majd a Vermesy Kamara Filharmónia műsora. Ezt követi az Innensemerre c. beszélgetés a vajdasági költővel, Lennert Móger Tímeával. Végül Dörner György, Bogár László és a Hungaro együttes A pénzfolyó – Vakelit c. zenés estje bizonyítja a közgazdász professzor tapasztalati törvényényét: „Ha megáll a tudomány, és lássuk be, gyakran megáll mostanában, akkor jön a költészet és a zene, mert ezek azt is ki tudják fejezni, amit a tudomány soha.” A program díjmentesen látogatható.

 

Április 9-én már a Helytörténeti Gyűjteményben készülődhetünk a Húsvétra, 14 órától tojásfestés és írókázás lesz (érdemes 2 db kifújt vagy főtt tojást hozni), majd 18 órától a MagHázban filmvetítéssel egybekötve hallgathatjuk meg Németh Mihály evangélikus lelkész és Deáky Zita, illetve Koltay Erika etnográfusok előadását az ünnepkörről.

 

Április 13-án (az önkormányzati lapban tévesen jelent meg a 14-i, nagypénteki dátum!) könyvtáros-kölcsönzésre nyílik lehetőség a városi bibliotékában. A dán kezdeményezésre szervezett programon a kölcsönzők 10-15 perces különbeszélgetésre kérheti „kölcsön” valamelyik könyvtárost.

 

Április 20-án 8–22 óráig a csillagászat napja virrad fel (vagy nyugszik le) az Utazó planetáriummal a MagHázban. Az óvodások és kisiskolások előadásainak kezdőidőpontjai: 8.45, 9.30, 10.15, 11.00, 11.45 és 12.30, ők Aba és Lana, a manófiú és tündérlány kalandozásaival ismerkedhetnek meg a csillagképek és a bolygók világában. A 8 éves kortól ajánlott, a csillagos égbolt rejtelmeiről és az égbolton való tájékozódásról szóló előadások kezdési időpontjai: 13.15, 14.00, 14.45, 15.30, 16.15, 17.00, 17.45. A 12 évesnél idősebb korosztálynak a bolygók csodálatos világába vivő utazásról szóló előadások 18.30, 19.15, 20.00, 20.45 és 21.30 órakor kezdődnek. A csoportoknak előzetesen be kell jelentkezniük a rendezveny.maghaz@gmail.com címen, a belépőjegyek pedig 600 Ft-ba kerülnek 16 év alatt, illetve 1000 Ft-ba 16 év fölött.

 

Április 21-én 19 órától a Kvíz-Mag vetélkedőjén a könyvtárban adhatnak randevút egymásnak a szellemi kihívásokat kereső csapatok. A főnyeremény: egy óriás pizza, a legfőbb nyeremény az óriási hangulat.

 

Április 22-én a MagHázban rendezik meg a nyaralói iskola udvarának felújítása javára a Szülők buliját, ahová 2000 Ft a belépőjegy és 1000 Ft a támogatójegy.

 

A majális idén április 30-ra „csúszik” előre, hogy minél vidámabban teljenek a patakparti programok. A táncbemutatók sorában a Kacamajka, a Sziluett Mazsorett, a Hétszínvirág Óvoda, a Mirabell és az E-Dance Táncegyesület tagjainak fellépésében gyönyörködhetünk majd. A gyermekprogramokat a Kenderkóc Népjátszóház, a Szotyola gyermekzenekar, a Kiddiwink és a Kids Club foglalkozásai, illetve az arcfestés színesíti. A főzőverseny illatorgiája közepette hallgathatjuk meg Deniz, a Retróleum, Dj Paga, a Holdonmacska Gyermekzenekar, illetve a Héthatár Együttesből Kovács András és Fodor Ottilia produkcióját. A MagHáz kézműves foglalkozásokról, a Szelfi Kávézó ételről-italról gondoskodik, míg a közreműködő civil szervezetek, a Maglódi Nők Klubja, a Nyugdíjas Klub és a Roszicska Hagyományőrző Egyesület a jókedv garanciái.

 

A havi (heti) foglalkozások a megszokott rendben kínálnak kellemes és hasznos időtöltést.

 

 

Utoljára frissítve: 2017-04-02 17:40:01

További híreink
20. Szlovák Nap
Zenés felvonulás, kétnyelvű istentisztelet és pünkösdi bál a program.
2018-05-20 01:09:51, Hírek, Fókuszban Bővebben
Mundruc – elmarad(iság)
Háromszék Táncegyüttes május 17-i maglódi fellépése érdeklődés hiányában elmarad.
2018-05-15 13:40:54, Hírek, Fókuszban Bővebben
Az egészségért
Ingyenes előadások, szűrések a május 5-i egészségnapon.
2018-05-05 00:10:29, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Ismét megrongálták a szökőkutat.
Bővebben >>