. Ma Ervin napja van.
Új játékokat kaptak az alsósok
2017-09-16 14:11:38
Új játékokat kaptak az alsósok

Új játékokat kaptak az alsósok

Szeptember 16-án délelőtt 11 órakor adta át a Maglódi Vermesy Péter Általános Iskola játszóudvarát Hosszú Tibor intézményvezető és Valló Péter, az Oktatási Alapítvány kuratóriumi elnöke az alsó tagozat telephelyén.

 

Hosszú Tibor elmondta, hogy ez az alkalom „még csak részeredmény”, utalva az eredeti tervekre (lásd 3. kép). Emlékeztetett: február közepén született meg az a kezdeményezés, amely egy jótékonysági szülők bálja révén teremtette volna elő az átalakítás költségeit. De a bálok történetében is kimagaslóan eredményes áprilisi „buli” a maga 1,3 milliós bevételével is csak az alapokat fektette le: a szülői összefogást magánadományok, vállalkozói támogatás egészítette ki 2,2 milliós értékű bevétellé. Az önkormányzat további 2,7 millióval járult hozzá a költségekhez.

 

A látszólag sok pénz akkor „relativizálódik”, ha tudjuk, hogy a Martinovics téren is játszóteret épített péceli cég a 2 nagyobb egységből és kavicságyból álló udvarrészre 2,5 milliós árajánlatot adott. Az energetikai felújítás miatt csak szeptember elején kezdhették el az átalakítást, amit most fejeztek be. Legalábbis tehát az első ütemet...

 

A mai világban már mindenki természetesnek gondolja, hogy így néz ki egy iskolaudvar, pedig a megoldás nem volt egyszerű feladat – mondta Hosszú Tibor. Elegendő, ha arra gondolunk, még tavaly is hogyan néztek ki az iskola régi épületszárnyai.

 

Valló Péter köszönetet mondott a páratlan összefogás valamennyi résztvevőjének, akik közül oklevéllel is megköszönték Neubauer Tamás és cége főszponzori tevékenységét, Fábiánné Ollári Judit és a MagHáz támogatását, Pavlovics László munkáját, aki a „buli” DJ-je volt, továbbá Kollár Judit, Frideczky Szilvia és Margruber Ildikó segítségét.

 

1. kép: Új játékkomplexum az alsó tagozat udvarán

2. kép: Hosszú Tibor intézményvezető és Valló Péter kuratóriumi elnök között Tóthné Sticza Mónika, a szülői munkaközösség elnöke

3. kép: az új iskolaudvar látványterve Sok Ádám belsőépítész, környezettervező munkája

 

 

1. kép: Új játékkomplexum az alsó tagozat udvarán

2. kép: Hosszú Tibor intézményvezető és Valló Péter kuratóriumi elnök között Tóthné Sticza Mónika iskolatitkár

3. kép: az új iskolaudvar látványterve Sok Ádám belsőépítész, környezettervező munkája

 

Utoljára frissítve: 2017-09-17 19:01:50

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>