. Ma Ilona napja van.
Szekkószentelő
2017-07-23 00:07:06
Szekkószentelő

Szekkószentelő

Dr. Beer Miklós, a Váci Egyházmegye püspöke szentelte fel július 22-én a 18 órai szentmise keretében Nagy Ottó festőművész szekkóit.

 

A január közepén megkezdett munka nyomán teljesen megújult a maglódi katolikus templom belseje. A legnagyobb kép (kb. 9 méter) az utolsó vacsorát ábrázolja, a legelvontabb alkotás pedig Isten országát (Lukácstól vett idézettel: „Az Isten országa nem szemmel láthatólag jő el. ...mert, ímé, az Isten országa bennetek van.” 17: 20–21.) Szekkó örökíti meg a kereszthalált, a Pietát is. A bűnbeesést az egyik oszlopon különösen erőteljes képi eszközökkel jelenítette meg a művész, „párja” szemben a feltámadás. Mária megkoronázása a mennyezetre került.

 

„Jó pár évvel ezelőtt kezdtem idejárni, Maglódra, ahol mindig történt valami – elevenítette fel Beer Miklós első látogatását. – Előbb a torony épült meg a templomhoz, aztán a tér készült el előtte, majd jött a belső felújítás. Most értünk oda, hogy a templom olyan, amilyennek szánták.” A döbbenetes és gyönyörű képek a szentírás legfontosabb mozzanatait ábrázolva Isten szeretetét hozzák közel hozzánk. „Úgy gyertek ezentúl a templomba, hogy a szentmisék előtt újraélhetitek az ember tragédiáját. De ne essetek kétségbe! Ne keseredjetek el! A szentírásnak mindig van aktuális üzenete. Hallgassátok Isten élő igéjét! Töltekezzetek az eucharisztia ajándékából! Legyen fontos nektek a templom! Veletek örülök a megújulásáért” – mondta dr. Beer Miklós püspök, aki a XXV. Váci Világi Vigalom gazdag programja közepette fogadta el a maglódi meghívást.

 

(Míg a freskót a száradás előtti vakolatra festik fel, ami így együtt köt meg vele, a szekkó a már kész vakolatra kerül rá.)

 

 

Az 1. fotón dr. Beer Miklós, a 2. képen Barotai Endre atya előtt fehér ingben Nagy Ottó festőművész, kislányával és feleségével, akikkel a munkálatok alatt Maglódra is költöztek

Utoljára frissítve: 2017-07-23 01:22:11

További híreink
Önkormányzati ülés augusztus 17-én
Beszámolók, fejlesztések, pályázatok, támogatási kérelmek a képviselők előtt.
2017-08-14 18:09:16, Hírek, Fókuszban Bővebben
Szekkószentelés
Dr. Beer Miklós szenteli fel Maglódon Nagy Ottó szekkóit.
2017-07-21 17:04:11, Hírek, Fókuszban Bővebben
Irodanyitó
Vezető biztosítótársaság kínál Maglódon személyre szabott megoldásokat.
2017-07-04 00:51:47, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az árokba hajtva felborult egy autó hétfőn a 31-es főúton, Maglódnál.
Bővebben >>