. Ma Ervin napja van.
Mozgás!
2017-12-11 17:57:41
Mozgás!

Mozgás!

A legfontosabb, hogy nem a számítógép képernyője, nem az internet előtt töltitek a szombat délelőttötöket is, hanem mozgással – mondta dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő a Williams Televízió kamerája előtt a maglódi Mikulás-kupa megnyitóján. 

 

Az asztalitenisz ráadásul olyan sport, amit szinte 0-tól 99 éves korig lehet űzni. Egészséges, és mint közösségteremtő forma, a teljes élet része. A jó közösségbe pedig nem árt egy pici versenyszellemet is hozni, de először magunkat kell „legyőzni” – folytatta a képviselő, akit újraválasztottak a Magyar Tenisz Szövetség élén. – A mozgást viszont már pici korban meg kell tanítanunk gyermekeinknek. Nem szabad, nem lehet számokat és arányokat mondani, hanem arra kell törekedni, hogy minél szélesebb legyen az amatőr sport bázisa. A versenysportolókat is az amatőrök közül választják ki, és azt sem szabad hagyni, hogy anyagi kérdés legyen, sportolhat-e valaki, és lehet-e belőle jó sportoló.

 

Maglódon a sport támogatása a tizedét teszi ki a kultúráénak – nyilatkozta a kupaversenyen Tabányi Pál polgármester. Az előbbire 6 millió Ft-ot költenek az utóbbira 60 milliót. Pedig akkor, amikor a számítógépek szinte elszívják a fiatalokat a mozgás elől, a sportnak még nagyobb szerepe kell, hogy legyen. Háfra Noémi maglódi, de a gyömrői kézilabda csapatból jutott el a válogatottságig. Az új sportcsarnok tervbe vételétől és a kézilabda szakosztály újraalakításától azt is reméli a város, hogy sok követője lesz még Maglódon a kitűnő sportolónak – mondta a polgármester.

 

Lovasi József, az IPA (International Police Association) Magyar Szekciója Közép-Magyarországi Szervezetének maglódi elnöke, társrendezőként beszélt arról a kamera előtt, hogy régebben maga is aktívan sportolt, ez is adta az alapötletet ahhoz, hogy 7 évvel ezelőtt összefogjanak az MTC asztalitenisz szakosztályával a téli pingpongverseny érdekében.

 

Bódi Imre, a rendező szakosztály elnökekéként a szervezés kulisszatitkaiba engedett bepillantani: a versenyen, ahová Nagykőrösről, Őrbottyánból, Gyöngyöspatáról, Pécelről is érkeztek, mindenki játszik mindenkivel. Nem szerették volna ugyanis, ha bárki hiányérzettel megy haza. Beszélt a vándorkupáról is, amely egy speciális pontszámítás eredményeként oda kerül, ahonnan a legtöbben jönnek, illetve arányosan a legeredményesebbek a játékosok. A kupa eddig mindig Nagykőrösre vándorolt, ha onnan neveztek versenyzők, árulta el az elnök, akinek a csapata megyei csoport II–IV. helye között „ingázik”.

 

…Aki pedig a riport után készült újságcikk összefoglalóját és eredménylistáját is elolvassa a Maglód c. önkormányzati lap 21. oldalán, azt is megtudhatja, megszakadt a sikersorozat, és a vándorkupát itthon tartotta a maglódi csapat. Remélhetőleg a szép eredmények is segítik tovább bővíteni a helyi asztaliteniszezők táborát. A lap 20. oldalán pedig az MTC 5 szakosztályának éves összefoglalója olvasható Bíró Rolandtól.

 

 

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>