. Ma Ervin napja van.
Maglódon az óvódá(k)ról
2014-09-28 01:49:55
Maglódon az óvódá(k)ról

Maglódon az óvódá(k)ról

Maglódon, a Hétszínvirág Óvoda Csibe csoportjának vendégeként tartott szeptember 26-án sajtótájékoztatót Balog Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője, illetve Czunyiné Bertalan Judit köznevelésért felelős államtitkár, Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár és Tabányi Pál polgármester. Részt vett a tájékoztatón Szűcs Lajos, a Pest Megyei Közgyűlés elnöke, országgyűlési képviselő is.

 

 

 

Balog Zoltán (2. képünkön balra) tájékoztatóját azzal kezdte: nemcsak azért jött Maglódra, „mert jó hely”, hanem azért is, mert itt folyamatosan nő a gyermekek száma. A februárban bejelentett köznevelési infrastruktúra-fejlesztési program keretében kiírt pályázat nyertes településeit ismertette (óvodások rajzainak segítségével). Maglódon pedig egy új óvoda felépítéséhez biztosít a kormány több mint 280 millió forintot. Összességében 17 településen csaknem 800 új óvodai férőhely kialakítása kezdődik meg hazai forrásból, a 788 millió forintos fejlesztés jövő év augusztus végéig fejeződik be. Maglód tehát maga a rendelkezésre álló összeg mintegy 35%-át kapta meg.

 

 

Tabányi Pál polgármester Maglódról, „a főváros keleti kapujáról” elmondta, épült már itt óvoda saját erőből és uniós forrásból is. Az EMMI által biztosított pályázati összegre azért lett szükség, mert a 12 ezer lakos 5 százalékát kitevő óvodás korú gyermekből már több mint száz gyermeket nem tudtak felvenni. Nagyon fontos körülmény, hogy az új óvoda legalább 20 új maglódi munkahelyet is teremt.

 

Czunyiné Bertalan Judit emlékeztetett: 2014 szeptemberétől minden 3 éves gyermeknek kötelező óvodába járnia. Az óvoda segítségével pedig minden gyermeknek lehetőséget teremtenek a hátrányos helyzet leküzdésére. Novák Katalin szerint fontos, hogy a szülők tudhassák, az óvodában jó körülmények között, biztonságban van gyermekük, és megfelelő színvonalú nevelésben is részesül. Annál is inkább, mert a nők foglalkoztatottsága a 2010-es 50% körüli arányról 56,7%-ra nőtt, míg a munkanélküliségi rátájuk 7,9%-ra csökkent.

 

A tájékoztató másik helyszínén, a Lövéte utcában kijelölt építési telken az óvodások által javasolt csoportok jeleit tartó cölöpöket vertek le a csoportszobák helyére a tájékoztatót tartók.

 

A Hétszínvirág és a Napsugár Óvoda óvisaval készült videó itt tekinthető meg.

A sajtótájékoztató teljes szövege elérhető az Emberi Erőforrások Minisztériumának honlapján.

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-28 15:21:56

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>