. Ma Zita napja van.
Maglódi Mesefalu
2015-05-29 23:42:34
Maglódi Mesefalu

Maglódi Mesefalu

Május 30-án, szombaton 13 órakor újra megnyitja a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat a patakparti Mesefalu kapuit.

Meselények várják a maglódiakat a harmadik Családi Mesés Napon: Harkály doktor és Szúnyog doktor, az Igazmondó juhász és a Tudós csillagász, Gombóc Artúr és a Nagy Ho-ho-ho-horgász, Rumcajsz és Manka, az indiai maharadzsa és a hupikék törpikék, a Molnár és a felesége, az Erdész és a Fanyűvő manók, a Kovács és a Vándorfényképész, az Erőember és a Félőlény. Kinyit a Mesebolt, a Gazdaudvar és az Állatsimogató, sőt kigurul a Kerekecske-gombocska. Az erdőtündér a fák titkos szívéről mesél majd, a Népek mesefája külhoni meséket rejteget, a Para-fánál pedig ott lehet hagyni félelmeinket. A Vörös Oroszlán Lovagrend tagjai és a szorgos méhek dolgozói egyaránt benépesítik a tavaszi patakpartot. A Petőfi tér kiegészül a Csapóhíddal és a Fantáziavárral. Görhöny, puliszka, zsíros kenyér, indiai finomságok és az életvize élénkíti a próbatételekben megfáradt népeket, akik vetélkedhetnek a legfinomabb pogácsát sütő címért.


Aztán csak száll és száll majd a mese, szájról szájra, a dal ágról ágra. Este 6-kor pedig fellobban a Mesemáglya, ahol többek között két gyömrői mesemondó diák is szerepel majd: Bálint Gréta 1. osztályos és Vikár Csilla Napsugár 3. osztályos tanuló a gyömrői II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolából, akik a városi mesemondó verseny díjazottjai voltak. A Mesefaluba betérőknek természetesen nem kötelező meselénynek öltözni, de valószínűleg úgy még jobb a móka. 


1. kép: A Mesafalu térképe tavaly

2. kép: Mesefalu Méhecskéje


 

Utoljára frissítve: 2015-05-30 00:08:57

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>