. Ma Ervin napja van.
Karácsonyi jótékonysági „szellemeskedés”
2015-01-14 00:06:31
Karácsonyi jótékonysági „szellemeskedés”

Karácsonyi jótékonysági „szellemeskedés”

A gyömrői Csemetekert Gyermekszínház decemberi eladása a maglódi közönség előtt is nagy sikert aratott. Köszönet érte.

 

Dickens Karácsonyi énekéből előlebegő szellemek ismét ünnep előtti önvizsgálatra késztettek bennünket. Megkönnyeztük a szívszorító jeleneteket, nevettünk a humoros helyzeteken és karaktereken, a végén pedig nem tehettünk mást, mint vastapssal jutalmaztuk az előadás rendezőjét, Mihalusz Zoltánt és lelkes, tehetséges csemetékből verbuvált kis csapatát, leginkább Gáll Zoltánt, a főszereplőt.

 

Igazán szép karácsonyi ajándékot kaptunk, hiszen ingyen vállalták a maglódi fellépést. Külön hálásak vagyunk a gyömrői szülőknek a szereplők utaztatásán túl azért is, mert nagy kedvvel vásároltak a maglódi kézműves termékekből, süteményekből, ezzel szintén alapítványunkat támogatták.

 

A jótékonysági estet ugyanis a Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány azzal a céllal szervezte, hogy a bevételből azokat a gyermekes családokat támogassa, akiknek csak pár száz forinttal magasabb a jövedelmük, mint a törvény által támogatottaké, de helyzetük legalább olyan reménytelen és kilátástalan. A 2014. december19-i előadás 210 000 forintos bevétele kb. 20 gyermek egyhavi óvodai, illetve iskolai étkeztetését fedezi, ami, bizony, nagy segítség ezeknek a családoknak.

 

Éppen ezért köszönetet szeretnék mondani kuratóriumi társaimnak, Fodor Anikónak, Margruberné Barna Ildikónak, Mayerné Lénárd Arankának, Csányiné Márton Katinak; felügyelő bizottságunk tagjainak, Szathmáryné Papp Máriának, Vémi Ildikónak; a MagHáz munkatársainak, különösen Fekete Szilvia műsorvezetőnek; az alapító Maglód Projekt Kft. dolgozóinak, elsősorban Nagyné Teiner Ilonának; továbbá a Nők Klubjának, a Szabadidő Klubnak, a Nyugdíjas Klubnak a szervezőmunkában és az előadás sikeres lebonyolításában való részvételért. A Napsugár Óvoda szülői munkaközössége finom süteményekkel támogatta a munkánkat: mintegy 30 szülő készült erre az alkalomra (több mint 45 000 forintot sikerült összegyűjteni a finomságok eladásából). Az értékesítésben Gulyásné Somogyi Andrea Zsanett, Szabó Zsuzsa, Pásztorné Pozsgai Andrea, Derzsényi Edina és Csontosné Tajthy Katalin segítségéért jár köszönet. Az est egyik fénypontjaként árverésre bocsátottuk a Pásztorné Pozsgai Andrea által készített mézeskalácsházat, amelynek nagylelkű megvásárlója 10 000 forinttal támogatta a jótékonysági előadást. Nem utolsó sorban köszönöm a Horváth Cukrászdának, Horváth Zsoltnak és feleségének, Hajdú Anitának, hogy 2014-ben két alkalommal is az ő tortájukkal jutalmazhattuk jótékonysági előadásaink gyermekszereplőit.

 

Végezetül nagyon szépen köszönöm a támogatójegyeket megvásárló maglódi lakosoknak, hogy ebben az évben is érzékenynek mutatkoztak szorult helyzetben lévő embertársaik problémái iránt. Ők megtapasztalhatták az adakozás, a segíteni tudás örömét, így saját magukat is jutalmazták: „Jutalmam, hogy tehetem!”

 

Kérem Önöket, hogy továbbra se felejtsék: „Segíteni könnyebb, mint gondolnák, hiszen már egy ebéd is egy új esély.”

Köszönjük a gyermekek nevében is!

 

Berecz Tamásné

kuratóriumi elnök

 

A Csemetekertről szóló írásunk itt olvasható  

 

1. kép: A Csemetekert karácsonyi szereplői

2. kép: Gáll Zoltán Ebenezer Scrooge szerepében felnőtteket megszégyenítő alakítást nyújtott (a fotó forrása: közösségi oldala)

3. kép: A mézeskalács házikó (a háttérben Tabányi Pál polgármester és Szűcs Lajos országyűlési képviselő)

 

Utoljára frissítve: 2015-01-14 12:05:09

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>