. Ma Ervin napja van.
Júniusban gördeszkapálya
2015-05-22 15:11:53
Júniusban gördeszkapálya

Júniusban gördeszkapálya

Május 20-án megkezdték a Nagyhíd mögötti BMX- és gördeszkapálya építését, adta hírül Maglód Város közösségi oldala.

 

Az április 23-án megtartott képviselő-testületi ülés sürgősségi előterjesztése nyomán évek óta tolódó ígéret valósulhat meg a nyári szünetben: egy „extrém” sportok (gördeszka, BMX) űzésére alkalmas, 5 elemet tartalmazó pálya. A Remport Csaba alpolgármester által beszerzett ajánlatok közül a Városfejlesztési Bizottság a sülysápi Faberland Kft.-ét támogatta, de személyes meghallgatást kértek tőlük. A pályaépítés 2 elemből áll: a beton vagy aszfalt alapra szerelik fel beton vagy fém elemeket. Az előbbi tartósabb, csendesebb, ám drágább is, a költségvetés pedig 17 millió Ft-ot irányzott elő erre a célra. A végösszegbe a kiegészítő térbútoroknak (padoknak, szemeteseknek, pályahasználati információs tábláknak, kandelábereknek, esetleg kerítésnek) is bele kell férniük, illetve a környezet kialakításának is jelentős a költségvonzata.

 

A Faberland ügyvezetője, Bálint Tibor elmondta, hogy általában 10 cm-es kavicságyra építenek C25 vasbeton pályákat, amelyen az elemek C35 vasbetonból készülnek, a kritikus éleken rozsdamentes élvédelmet alkalmaznak, az elemek találkozása pedig nagy kopásállóságú az európai szabványoknak megfelelően. 5 év teljes körű garanciát vállalnak, ám a 15 éve építetteknél sincs még gond. Sem fagyás, sem külső behatásból eredő károsodás nem jellemző, esetleg festéknyomok lehetnek a használat folytán. A pálya különösebb karbantartást nem igényel, a pályatestet érdemes takarítani.

 

A beszállító cégnek Magyarországon még nincs ilyen pályája, azonban a legtöbb nyugat-európai országba szállítanak jó minőségben és a többi képest nagyobb elemeket. Marton Gábor képviselő a street workout lehetőségeiről kérdezett: mekkora az alap berendezés költsége? A divatossá váló street workout, azaz szabad (saját) testsúlyos edzés, egyfajta „extrém” torna szabadtéri parkokban. Egy kb. 7 x 7 m területen elfér egy minden igényt kielégítő pálya, ami 2-3 millió Ft-ba kerül.

 

Tabányi Pál polgármester beszámolt arról, hogy egy várható belügyminisztériumi pályázat kereteibe ez a sportcélú fejlesztés is beleférhet. A balesetveszélyességet firtató kérdésre a kft. ügyvezetője elmondta, a pályahasználati szabályzat minden esetben hangsúlyozza a saját felelősségére törtnő használatot. Az ilyen pályákon előfordulnak balesetek, de akik ezt a sportot űzik, azok ezzel együtt élnek.

 

Régóta folyt a vita a leendő pálya helyéről is, hiszen ez a mozgásforma zajos. A Luther utca sarkán lévő vasbolt melletti területtel szemben végül a Nagyhíd mögötti búcsúhely mellett voksolt egyhangúlag a testület. A 27 x 13 m-es pálya a megrendeléstől számított 45 nap alatt, előreláthatólag június végére készül el.

 

1. kép: A Faberland Kft. honlapján lévő fémelemes pálya

2. kép: A maglódi kiviteli terv betonelemekkel

 

Forrás:

Maglód Város közösségi oldala

A Faberland Kft. honlapja

Maglód c. önkormányzati lap 5. száma

Utoljára frissítve: 2015-05-22 15:13:10

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei le...
Bővebben >>