. Ma Ervin napja van.
Irány és csoda
2017-12-13 21:35:17
Irány és csoda

Irány és csoda

Megjelent a Maglódi Evangélikus Egyházközség Gyülekezeti Krónikája, a XVIII. évfolyamába lépett Erős Vár, és egy mozgalmas, tartalmas esztendőről ad számot.

 

A címlapon Megtartónk született! – „Az ige testté lett” címmel Luther Márton karácsonyi prédikációjából közöl összeállítást a szerkesztő, Németh Mihály lelkész. Kérges László maglódi felügyelő Egyházi forradalom? A helyes út keresése című cikke a 2. oldalon olvasható. Dr. Tarczay Áron gyömrői gondnok a 2–3. oldalon lévő írása élén kérdezi: Hol tartunk most? Az oldalt Németh Mihály gyónó (Krisztus – tükör) és úrvacsora vétel előtti (Hozzád jövünk) imádsága zárja. P. Nagy Krisztina (maga is teológus) a „…szem- és fültanúi lehetünk a jászol titokzatosságának…” címet adta Sánta József lelkészjelölttel készített beszélgetésének (4. oldal). A Határokon átívelő ökumené című összefoglaló az 5. oldalon a februári Kárpát-medencei magyar találkozóról tudósít.

 

A 6. oldalon olvasható a Maglódi Evangélikus Egyházközségért Alapítvány éves beszámolója, illetve Túrmezei Erzsébet Boldog út című verse. Kis statisztika: Maglódon 22, Gyömrőn 5 testvérét temette el a gyülekezet az elmúlt 1 esztendőben, 19:6 a keresztelők aránya a két városban, 10-en konfirmáltak és 4 házasság köttetett (4 városban). A 8. oldal egy-egy cikke a Pünkösdre, illetve konfirmációs jubileumokra tekint vissza. Alberti, Bócsa–Tázlár és Maglód közös nyári tábora épp úgy a Soli Deo Gloriát hirdeti, mint a felvidékiek gyömrői zsoltár-előadása.

 

A 10. oldal a gömörhosszúszói testvértelepülés iker-szoboravatásának állít emléket: „Isten ostorától a megostorozott Istenig” című írással. Képes tudósítás eleveníti fel a Reformáció 500. évfordulójának maglódi eseményeit. „Végül” 5 oldalnyi Hírek, események rovat kivonatolja rövid információkkal az evangélikus gyülekezet „kisebb” ünnepeit, „nagyobb” hétköznapjait.

 

Az ingyenes lap elvihető a templomból és a parókiáról. A Maglódon és Ecseren élő evangélikus családokhoz a napokban önkéntes segítők juttatják el – tájékoztatta a híveket Németh Mihály lelkész saját és az evangélikus gyülekezet közösségi oldalán.

 

„Az irány már bennünk, a csodáért nem kell világgá mennünk” – írja versében Bánki Beni, és mutatja, ha jól olvassuk, a 16 oldalas Erős Vár is.

Utoljára frissítve: 2017-12-14 21:29:07

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>