. Ma Zita napja van.
Igyunk az élet forrásából!
2014-05-27 23:58:16
Igyunk az élet forrásából!

Igyunk az élet forrásából!

„Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik” – ezt a tételt bizonyatja majd Maglódon is dr. Boldizsár Ildikó.

 

 

 

Túl majdnem 30 mese-összeállításon, tankönyvön és mintegy 10 saját mese- és szakkönyvön, a meseterápia.hu oldalára ezt az idézetet választotta mottóul Boldizsár Ildikó, aki a MagHázban tart előadást május 31-én délelőtt 10 órától.

 

Nem gyerekeket várnak a szervezők a rendezvényre – őket játszóház foglalja le az előadás idejére. Maglódon most a „mesék” (Az életfordulók meséi) felnőtteknek szólnak, mint az ősi időkben is. A Boldizsár Ildikó által művelt meseterápia ugyanis abból indul ki, hogy minden élethelyzetnek megvan a mesebeli párja. Meg kell hát találnunk a „saját mesénket”, meg kell érteni azt, majd a változások, életfordulók szolgálatába lehet állítani azt.

 

Boldizsár Ildikó szerint a mesék legfőbb tanulsága, hogy meg lehet változtatni mindazt, ami a világban, az emberben rosszul működik. Sőt a „világ” nem is működhet „rosszul”, mert a problémáinkat az okozza, hogy nem kapcsolódunk harmonikusan az általa kínált lehetőségekhez, netán rossz választásainkat követjük. A mese viszont megszüntetheti a problémákból keletkező káoszt, és helyreállíthatja a teljességet.

 

A felnőtteknek tehát újra fel kellene fedezniük a mesemondás és -hallgatás örömét. A Meseterápia című könyvében Boldizsár Ildikó a mesék gyógyító, megelőző szerepének elméleti alapvetését dolgozta ki, míg hat különleges válogatása (Mesék nőkről férfiaknak; Mesék férfiakról nőknek; Mesék anyákról; Mesék apákról; Mesék életről, halálról és újjászületésről; Mesék testvérekről testvéreknek) kommentár nélkül közöl olyan történeteket, amelyeket kívánatos megismerni bizonyos élethelyzetekben. A maglódiak e felfedezéshez kaphatnak most szombat délelőtt közvetlen segítséget.

 

Boldizsár Ildikó legújabb kötete, a Mesekalauz úton levőknek – Életfordulók meséi pedig, abban segít eligazodni, hogy egy-egy mese az élet mely területén fejtheti ki legjobban a hatását. A mesék üzenetét azonban mindenki kizárólag önmagára és élete jobbítására koncentrálva értheti meg. Aki kíváncsi erre az üzenetre, meghallgatja a Családsegítő- és Gyermekjóléti Szolgálat, illetve a MagHáz által szervezett május 31-i Mesés Családi Nap nyitányaként elhangzó előadást.

 

Kapcsolódó cikkünk: Májusi mesenap. Maglód-mesefalu

Boldizsár Ildikó fotójának forrása: itt

Utoljára frissítve: 2014-05-27 23:59:16

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>