. Ma Ervin napja van.
HajITsd el és gyere velünk!
2015-05-28 20:06:27
HajITsd el és gyere velünk!

HajITsd el és gyere velünk!

Egy közösségfejlesztő TÁMOP-pályázat keretében tartott május 28-án, csütörtök délelőtt a maglódi Vermesy Péter Általános Iskola alsó tagozata úgynevezett villámcsődületet, flash mobot.

 

Az akció célja a pénteki néptáncbemutatóra, illetve a szombati gyermeknapi és mesenapi rendezvényekre való figyelemfelhívással a közösségteremtés értékeinek hangsúlyozása. Kifejezetten ezt szolgálja a szombat délelőtti gyermeknap keretében a „HajITsd el és gyere velünk!” címmel tartandó vidám vetélkedő. A gyermekeket az információ-technológiai elektronikus hulladékok versenyszerű begyűjtésére buzdítják, illetve olyan sportvetélkedőket tartanak, amelyhez az eszközöket a kiszuperált elektronikus kütyük szolgáltatják majd. A számítógép-tartozékok és mobil készülékek összetörésével, elhajításával stb. (klaviatúra-karate, kábel-lasszó, távíirányító-váltófutás, mobil-hajítás, szemétkosárba célba dobás) azt kívánják a pedagógusok kifejezésre juttatni, hogy a közvetlen kommunikáció és tényleges, valódi kapcsolatok értékesebbek és egészségesebbek, mint az infokommunikációs függőség, amelyben már rendkívül sok gyermek szenved – bár látszólag önként és örömmel.

 

A központi iskolában szombat reggel kezdődő gyermeknap kerékpár- és futóversenyt tartalmazó duathlonnal kezdődik, ezt követi a „HajITsd el és gyere velünk!” című viadal. Az előbbiben kétfős, az utóbbiban háromfős csapatok küzdenek majd egymással.

 

A villámcsődület keretében a gyerekek rendkívüli érdeklődéssel követték és próbálták ki a Bene Károly által bemutatott, saját gyártmányú kerékpárt, a minden bizonnyal első magyar gyermekveloszipédet (2. és 3. kép).

 

1. fotó: Patkós Józsefné osztálya, a 3. d néptánccal csalogat: „Kerekiben lakom...”

2–3. fotó: Bene Károly és a gyermekveloszipéd

4. fotó: Ládonyi Viktória és Börzsönyi Barbara hercegnők Papp Máté uralkodása alatt osztottak cukorkát az aprónépnek

 

A villámcsődületre a TÁMOP 3.1.4.B-13/1-2013-0001 számú „Köznevelés az iskolában” projekt, Partnerség és hálózatosodás modul keretében került sor.

 

 

Utoljára frissítve: 2015-05-28 20:12:40

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>