. Ma Ervin napja van.
Csodálatos vagy, Kultúra!
2015-01-10 15:33:04
Csodálatos vagy, Kultúra!

Csodálatos vagy, Kultúra!

Január 23-án, pénteken rendezik meg idén Maglódon a Magyar Kultúra Napja alkalmából tervezett programokat.

 

17.30-kor nyitják meg Bak Attila képzőművészeti kiállítását a MagHázban. 18-kor kezdődik Kutik Rezső gitárestje. Détár Enikő főszereplésével mutatja be a Spirit Színház 19 órától a Csodálatos vagy, Júlia! című zenés darabot. Maugham művét Verebes István alkalmazta színpadra: örökzöld slágerekkel varázsolják el azokat, akik szeretik a színház színes álomvilágát (mindannyiunkat tehát: az eredeti könyvből néhány éve Szabó István készített szép filmet Annette Benning és Jeremy Irons főszereplésével).

 

21 órakor kezdődik a hagyományos maglódi bormustra a Petőfi Kör szervezésében, Oláh László zsűrielnöklése alatt. 17 órától lehet leadni a mintákat (19-ig). 21 órakor veszi kezdetét az eredményhirdetés után a vacsora. A versenyzők számára díjtalan a fogyasztás, a helyi gasztrokultúra barátai 2000 forintos jegy ellenében költhetik el a vacsorát a borászokkal.

 

A Magyar Kultúra Napja alkalmából hirdette meg versíró pályázatát a maglódi Auchan áruház is. A legfeljebb középiskolás korú gyermekek szabadon választott témájú műveiket küldhetik be január 22-ig a kapcsolat.maglod@auchan.hu címre. Az a kis költő győz, akinek a művére a legtöbb szavazat érkezik (február 5-ig) a vevőszolgálaton elérhető szavazólapokon. Csak saját, illetve tartalmilag nem jogsértő verseket fogadnak el, amelyeket az üzeltsoron állítanak ki. A fődíj egy tablet készülék.

 

Képünk forrása: itt

Kapcsolódó cikkeink:

Ripka Jánosné igazi életműve

Tanítani egy életen át

Bormustra a Kultúra napján

Utoljára frissítve: 2015-01-10 22:01:50

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg a...
Bővebben >>