. Ma Ervin napja van.
Csodaceruza nem csak csodabogaraknak
2015-04-27 09:30:13
Csodaceruza nem csak csodabogaraknak

Csodaceruza nem csak csodabogaraknak

Mindenki tudja, egy csodaceruza csodát tesz, csodát rajzol. A Csodaceruza című gyermeklap is csuda dolgokat művel!

 

A Csodaceruza 13 éve juttatja el hozzátok a velünk élő írók, költők és festők-rajzolók segítségével a legszínvonalasabb „irodalmat”. „Irodalmat”?! Csudákat! Meg ne ijedjetek! Meséket, verseket, fejtörőket, pályázatokat, posztereket és vicces rajzokat.

 

A kézbe vehető újsághoz interaktív programokat is kapcsoltak. Például tanítási időben heti rendszerességgel jelentetnek meg játékokat a honlapjukon. A „Szerkeszd velünk a Csodaceruzát!” programban magatok is részt vehettek az újságkészítésben, bizony. Ehhez a programhoz csatlakozott most a maglódi Szeberényi Lajos Városi Könyvtár. Április 29-én, szerdán 17 órától a Csodaceruza szerkesztőségét látják vendégül, és ha eljöttök, megtudhatjátok, hogyan készül egy színes, izgalmas, érdekes csuda újság!

 

Jelentkezni április 27-éig lehet a 325-137 telefonszámon, a konyvtar@vk-maglod.bibl.hu címen vagy a MagHáz közösségi oldalán. A belépődíj 600 Ft, azonban ezért egy-egy Csodaceruzát is hazavihettek. A foglalkozás elsősorban (de nem kizárólagosan) 3. és 4. osztályosoknak ajánlott.

 

Tudjátok, kedves csodabogarak és csudálatos Maryk, hogy mi fán terem az IBBY? Az bizony nem ibolya, hanem a Gyermekkönyvek Nemzetközi Tanácsának rövidített angol neve. És bizony az IBBY úgy kitüntette ezt a csoda Csodaceruzát, mint a sicc! A többi elismerésről most ne is beszéljünk, mert az lesz az igazi elismerés, ha Te is eljössz, hogy tartsunk egy gyermek „szerkesztőségi” foglalkozást!

Utoljára frissítve: 2015-04-27 09:30:53

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>