. Ma Zita napja van.
A mi gyerekünk is kábszeres?!?
2017-01-04 14:46:19
A mi gyerekünk is kábszeres?!?

A mi gyerekünk is kábszeres?!?

A Vecsési Járási Hivatal tavaly év végén tartotta meg 2. jelzőrendszeri megbeszélését Maglódon. A tanácskozás a bűnelkövető vagy odatartó fiatalkorúakkal foglalkozott.

 

Jelenleg a fiatalkorú bűnözők száma csökken, ugyanakkor a kábítószerrel összefüggő problémák sokasodnak, egyre több fiatal próbálja ki a különböző szereket. Nézzünk szembe ezzel a ténnyel, ne áltassuk magunkat azzal, hogy „ez csak másokkal történhet meg, a mi okos és jól nevelt gyerekünket nem érheti el”! Figyeljünk és vigyázzunk a gyerekeinkre!

 

A drogfogyasztás elsősorban az erős csoportnyomás következménye, másodsorban a pszichés problémák elől való menekülés lehetősége. A szülők ilyen esetekben általában megijednek, hárítanak, ami nagyban gátolja a probléma megoldását.

 

Ha úgy gondolják, hogy gyermekük esetleg kábítószert használ, tanácsot, segítséget kérhetnek az alábbi elérhetőségeken: Vecsés és Környéke Család- és Gyermekjóléti Szolgálat és Központ Maglódi Szakmai Egysége (2234 Maglód, Fő utca 24., telefonszám: 06/29/325-156) vagy T+T Humán Szolgáltató és Oktatási Központ (1174 Budapest, Baross utca 86., telefonszám: 06/1/256-2050). A maglódi Szolgálat közösségi szenvedélybeteg ellátást biztosít, míg a budapesti Központ az „elterelés” módszerével segít (a motiváció kialakításában annak érdekében, hogy a drogfogyasztó fel tudjon hagyni a kábítószer használatával).

 

Pest Megyei Kormányhivatal Vecsési Járási Hivatala

 

A kép forrása: A kábítószerek és a primer prevenció

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Néhány hónapja egy nyitott esőház készült el a Nagyszénás-hegy csúcsa alatt, pontosan ott, ahol egykor a Munká...
Bővebben >>