. Ma Ervin napja van.
A MagVoice a Sonore-jubileumon
2014-10-20 20:25:18
A MagVoice a Sonore-jubileumon

A MagVoice a Sonore-jubileumon

Budapesten vendégszerepelt a MagVoice kórus, a Sonore Vegyeskar jubileumi hangversenyén.

 

Tízéves fennállását ünnepelve október 3-án 18.00-tól jubileumi hangversenyt adott a budapesti Sonore Kulturális Egyesület Sonore Vegyeskara a XVIII. kerületi Városháza Dísztermében. A kórust az alapító karnagy, Mohai Tibor György (a 2. kép bal szélén) vezényelte. Az est házigazdája és műsorvezetője Szlotta Judit, a Magyar Rádió főmunkatársa volt.

 

 

 

A vendégekkel zsúfolásig megtelt teremben a hangversenyt Csomó Tamás alpolgármester nyitotta meg. Az „ünnepelt” kórus műsorának első részében egyházi repertoárjából énekelt: Casciolini, Gounod, Kodály Zoltán művei csendültek fel. A Sonore után Zou De Zsolt (a 2. képen balról a 2.) zongorajátékában gyönyörködhetett a közönség. Chopin és Debussy egy-egy műve hangzott el briliáns előadásban.

 

A zongoramuzsikát követően a maglódi MagVoice kórus lépett a színpadra. A MagVoice a maglódi Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatának énekkarából jött létre. Az általuk megtanult és előadott zenei darabok átölelik a teljes zenei korszakot az egyházi és a világi darabok vonatkozásában is. A kórus vezetője Késmárky Uzonka  (a 2. képen középen), aki a tanítás mellett énekes is. A műsorban közreműködött duettpartnere, Balázsné Durai Anikó (jobbról a 2.) és zongorán kísért Bata József  (jobbszélen) zongoraművész.

 

A MagVoice előadásában felcsendült az „Adj békét a mi időnkben!” című, 1529-ből származó evangélikus ének; Elgar: Ave Verum (szólót énekelt Kiss Fanni és Kiss Helga); az „A muzsika hangja” című zenés film egyik betétdala, az „Edelweiss”; a „Könyörgés” (The Prayer) című dal angolul és magyarul; Karl Jenkins: Adiemus című zeneműve, végül Nemes Istvánnak és Dés Lászlónak (Radványi Géza azonos című filmje nyomán írt) Valahol Európában című musicaljéből az „A zene az kell” című dala. A fantasztikusan szépen, tisztán, gyermeki csenő hangon megszólaló kórus hatalmas sikert aratott a közönség körében.

 

A jubileumi koncert záró blokkjában ismét a Sonore Vegyeskar énekelt. A 10 év legkedveltebb műveinek válogatását hallhattuk. Felcsendült többek között Farkas Ferenc „Rózsamadrigál”-ja, Udvardy László „Bájoló”-ja és Erőd Iván „Viva la Musica” című műve igen érett, kiforrott előadásban. Az est utolsó két művét a Sonore a régi tagokkal kiegészülve szólaltatta meg, így különösen megható volt Bárdos Lajos Dana-dana és Kodály Zoltán Esti dal című kórusműve. A hangverseny végén a Sonore-tagok ajándékkal köszöntötték a vendégművészeket és a 10 éve töretlen energiával tevékenykedő karnagyukat.

 

Köszönet a cikkért és a képekért Mohai Tibornak



Utoljára frissítve: 2014-10-20 20:26:24

További híreink
Együtt ünneplik a Reformációt
Közösen készül az emléknapra a 2 protestáns gyülekezet.
2018-10-25 00:18:13, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Élő hagyományunk nemzeti kulturális örökség
A Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén a maglódi pünkösdi evangélikus templomdíszítés.
2018-09-14 21:49:51, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Hadd legyünk itthon Maglódon!
Nehéz a közösségépítés az autópályák kereszteződésében.
2018-08-22 03:00:37, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>