. Ma Ervin napja van.
A kéz, a hang és a szív
2015-04-22 01:37:05
A kéz, a hang és a szív

A kéz, a hang és a szív

„Várhatjuk a külső segítséget, de jobb, ha magunk teszünk egymásért” – ez volt a fő gondolata Kérges László alpolgármester (2. kép) köszöntő beszédének, amelyet az AHA Hajléktalanszínház április 17-én a MagHázban megtartott előadása előtt mondott el.

 

A Vöröskereszt által támogatott, a társadalom peremére szorult emberekből álló társulat a rendezvény teljes bevételét a Maglód Város szociálisan rászoruló gyermekeiért és családjaikért Alapítvány javára ajánlotta fel.

 

Az előadás bizonyította, hogy ezekből az összetört életű emberekből a művészetterápia segítségével olyan értékek hozhatók felszínre, amelyekről talán korábban maguk sem tudtak, de a befogadó közönség sem számított a meglétükre, hiszen előítéleteink, sajnos, működnek. „Ha valakinek kicsúszik a talaj a lába alól, ha nem tud magán segíteni, nem is méltó arra, hogy emberszámba vegyék” – gondolják sokan. Akik ott voltunk a MagHázban, tudjuk, láttuk, hogy ez mennyire nincs így! A humorfesztiválok díjnyertes jeleneteiből (amelyeken jót derültünk) és Örkény István Kivégzési szabályzat c. novellájának színpadi adaptációjából (amely az ember kiszolgáltatott és megalázott létét egy kivégzési szabályzat hivatalos, lélek nélküli szövegébe tömöríti) összeállított műsort nagy tapssal jutalmazta a közönség.

 

Az előadás arra is alkalmas volt, hogy ismét megtapasztalhattuk lakóközösségünk empátiáját, hiszen a támogatójegyek megvásárlásából, a nagyvonalú, pénzbeli adományokból, a maglódi szülők által készített finom sütemények eladásából 160 ezer forint bevétel származott, amelyből 16 gyermek májusi étkezési költségét tudjuk fedezni.

 

„Én csak a kéz vagyok – mondta (az első fotónk előterében álló) Füsti Molnár Sándor, azaz Fecske, a társulatot rendező, igazgató szociális munkatárs az előadás után  –, amely a bevételt átadja, a társulat a hang, övék az érdem, és az Önöké, a közönségé, a szívé.”

 

Örömmel tapasztaltuk, hogy alapítványunk (célkitűzésének köszönhetően) képes kapcsolatot teremteni önkormányzati tisztségviselők, különböző pártok, egyházak és a civil szervezetek, valamint a „csupán” segíteni szándékozó maglódi lakosok között! Mindez együttesen növeli a rászorulók túlélésének esélyét, és akár elejét is veheti újabb családok elszegényedésének.

 

Mindezért köszönetet szeretnék mondani kuratóriumi társaimnak, külön is Mayerné Lénárd Arankának, aki a kapcsolatot kialakította az AHA Színházzal, illetve az alapító Maglód Projekt Kft. részéről Nagyné Teiner Ilonának, akinek gondoskodása nélkül nem lehetett volna zavartalan a rendezvény lebonyolítása; valamint a befogadó MagHáz vezetőjének, Tóth Istvánnak és munkatársainak; Falusi-Tóth Bélának és a helyi Fidesz tagjainak, akik 10-10 ezer forintot adományoztak alapítványunk javára; a maglódi anyukáknak, akiknek árusításra felajánlott süteményei 15 ezer forinthoz segítették alapítványunkat; az Auchan áruház bőséges ajándékait átadó Fábiánné Ollári Juditnak; Retter Marika Katona József utcai virágboltjának; Molnár Sándornénak és a Suli-Boltnak; nem utolsó sorban a támogató jegyeket megvásárló maglódi lakosoknak, akik ez alkalommal sem maradtak közömbösek szorult helyzetben lévő embertársaik problémái iránt.

 

Kérem Önöket, továbbra se felejtsék: „Segíteni könnyebb, mint gondolnák, hiszen már egy ebéd is egy új esély!” Köszönjük – a gyermekek nevében is!

 

Berecz Tamásné

kuratóriumi elnök

 

Utoljára frissítve: 2015-04-22 01:39:17

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>