. Ma Zita napja van.
2016: komoly ipari fejlesztés
2017-01-04 18:53:36
2016: komoly ipari fejlesztés

2016: komoly ipari fejlesztés

„Komoly ipari fejlesztést hozott 2016 Maglódnak” címmel jelent meg Pest Megye Lapja decemberi számának 9. oldalán egy összefoglaló Pásztor Diána tollából, amit teljes egészében közlünk:

 

Autóalkatrészeket gyártó üzem, új utak élénk kulturális élet jellemezte 2016-ban Maglódot. Annak ellenére, hogy nem sikerült minden tervet maradéktalanul véghezvinni. Tabányi Pál polgármester számos pozitívumot sorakoztatott fel a végéhez közeledő esztendő eseményeinek értékelésekor.

 

– Idén 1,2 milliárd forintos költségvetéssel terveztünk, s kiemelt figyelmet szenteltünk a lakossági életminőség javításának. A ciklus végéig szeretnénk megvalósítani egy olyan útfelújítási programot, melynek eredményeként Maglód valamennyi útja szilárd burkolatot kap. Ebben az évben tíz útra került volna sor, ám végül ennek csak a fele valósulhatott meg – kezdi visszatekintését a település vezetője, akinek elmondása szerint az új pályázatok által igényelt önerő, s az iskolai szükségtanterem létesítése is komoly kiadást jelentett. A fejlesztésekről nem mondanak le, a kimaradt utakat tavasszal felújítják.

 

A legnagyobb eredmény kétségkívül az EKK Eagle Industry Hungary Kft. autóalkatrész-gyártó üzemének áttelepülése Pécelről, mely az első komolyabb ipari fejlesztés Maglódon. – A cég által fizetett iparűzési adó a gyümölcsüket 2017-ben meghozó pályázatok mellett komoly forrásokat biztosít majd, így lehetőségünk adódhat régi adósságunk „törlesztésére”: egy bölcsőde építésére. Emellett a vállalkozói infrastruktúra fejlesztésére is számítunk a következő évben.

 

Az 56-os Emlékbizottság által kiírt pályázaton nyert forrásból új emlékművet is avattak a településen, mely helyi művész alkotása. Emellett két program, az Apáink nyomdokain – Kárpát-medencei magyar találkozó és a Vermesy Művészeti Napok is bekerült a Pest Megyei Értéktárba. – Nagy számban működnek civil szervezeteink, melyek a művelődési házunkkal együtt működésben számtalan programot valósítanak meg. Mazsorettjeink rendszeresen Európa-bajnokként térnek haza a külföldi megmérettetésekről, élénk kulturális élet jellemzi a várost, s e tekintetben mindenképp sikeres évet hagyunk magunk mögött – tette hozzá Tabányi Pál. 

 

1. kép: Az Eagle Industry Hungary Kft. átadó ünnepsége 2016 júniusának végén

2. kép: Babos László Pesti srácok című szobrának avatása 2016. október 23-án

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>