MAGLÓDI HÍRHATÁR - Sorsdöntő választás

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2019.04.25.
 Csütörtök
Ma Márk napja van.
Holnap Ervin napja lesz.
   EUR árfolyam
   /Rate& Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 03. 22. 00:54     


Sorsdöntő választás
Dr. Szűcs Lajos fórumán megtelt a MagHáz Díszterme.

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő tartott lakossági fórumot a MagHázban március 21-én este 6 órától. A Fidesz immár sokszoros jelöltje mintegy 1,5 órás előadása során előbb vázolta a választási rendszer átszabását, melynek során a korábbi 386 mandátumot pártja 199-re csökkentette, illetve ebből 106 helyet tölt be egyéni képviselő, így a Pest megyei 16 választási körzet is 12-re csökkent. A mi 7. sz. kerületünk nemcsak a legkisebb a régióban (noha 80-100 ezer ember lakik itt), hanem az egyetlen teljesen új is: az M0-a autópálya foglalja mintegy keretbe.


A honatya (aki 2001 óta tagja a parlamentnek, e ciklusban pedig a költségvetési bizottságnak alelnöke, illetve a Magyar Tenisz Szövetség elnöke is) élénk érdeklődés által kísért előadása során kifejtette, hogy sorsdöntő választás előtt áll az ország, amelynek tétje: marad-e a nemzeti kormány, magyar marad-e Magyarország. Van mit veszíteni, mondta, és maglódi példákat is említett, hiszen az iskola-felújítás, az óvodaépítés, illetve a bölcsőde, amelynek 23-án lesz az alapkőletétele a helyi eredményeket példázza.

 

Bár már csak 18 nap van hátra a választásokig, de egyrészt van még mit tenni (az utolsó héten a maglódi fejlesztéseket taglaló szórólapokon fogják bemutatni részletesen is a munka gyümölcseit), másrészt viszont még elképzelhetőnek tartotta azt a prognózist, amely szerint az eddigi „legocsmányabb” kampánynak nézünk elébe. Úgy vélte, bár őt is megpróbálják személyében kikezdeni, de az a 4 év, amelyben itt dolgozott, tagadhatatlan eredményeket hozott.

 

A fórum során egy hölgy már-már a közönség némely tagját irritáló részletességgel fejtette ki, hogy hűséges szavazó létére immár megingott, tapasztalva, hogy a sajátos nevelési igényű gyermekeket, illetve szüleiket mennyire magukra hagyja az oktatási intézményrendszer. A képviselő elismerte a hiányosságokat azzal a megszorítással, hogy az egyéni súlyos bajban szívesen segít ugyan ő maga is, de azt átfogóan látni kell, hogy a korábbi 6 féle intézményfenntartó által bonyolulttá tett oktatási rendszert épp a Fidesz tette hatékonyabbá az egyetlen fenntartóval, és nem ennek a ciklusnak a vétke az SNI-s gyerekek elhanyagolása, még ha nem is sikerült a problémát megoldani egyelőre.

 

Arra a felvetésre, hogy miért nem hangzanak el a hosszú távú tervek is, Szűcs Lajos úgy reagált, hogy a kampány ma már önálló „tudományág”, és ha arra koncentrálnak, hogy mi a tétje a választásoknak, akkor nem szabad az óceánjáró hajó kormányát rángatni a tengeren.

 

Volt, aki a migránsok által hordozott egészségügyi kockázatokról való beszédet hiányolta a kampányból, más pedig az ellenzékhez való viszonyuláshoz említette meg, hogy bár az benne van a Tízparancsolatban, hogy szeresd ellenségedet, de az nincs, hogy juttasd is mandátumhoz.

 

A fórumon részt vett Tabányi Pál polgármester is, aki elmondta, hogy mióta (2002 óta) polgármester, az önkormányzat sok képviselőt „elfogyasztott”, de míg korábban szinte csak „hírből” ismerte az egyéniben bejutott honatyákat, illetve évi 1-2 telefonbeszélgetésből, addig Szűcs Lajos az első, akivel lehet találkozni az ünnepeken éppúgy, mint a hétköznapokban. Az a tény pedig elvitathatatlan, hogy Maglód központi forrásból több mint 1 milliárd Ft támogatáshoz jutott (a ’15-ös óvodaépítéshez 400 milliót, ahogy az idén elkezdett bölcsőde-építéshez szintén ennyit, 200 milliót nyert a város az új egészségháza felépítésére, ahogy a leendő iskola előkészítésére is 169 milliót). Mindez pedig Szűcs Lajos nélkül nem valósulhatott volna meg. Újraválasztásától pedig Maglód joggal remélheti, hogy nem lankad ez a támogatási kedv.

 

Képeinken: Jenei Péter, a maglódi Fidesz-csoport elnöke, az önkormányzat Városfejlesztési Bizottságának elnöke (ingben), dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő és Tabányi Pál polgármester a lakossági fórumon

 

 


További hírek

  Évák, Millák és Liudmilák: színhangulatok, színképek
2019. 02. 16. 01:28 maglodi-hirhatar.hu
  Lukács Máté Andrással a pluszról, a mínuszról és a 2/3-ról
2019. 02. 07. 23:36 maglodi-hirhatar.hu
  Negyed órán belül elfogták
2018. 12. 27. 14:26 maglodi-hirhatar.hu
  „Csak Benned, csak Benned nyugszik meg a szívem”
2018. 12. 24. 14:32 maglodi-hirhatar.hu
  Megkerült kerékpár
2018. 12. 12. 12:11 maglodi-hirhatar.hu
  Dr. Mogács Maglódra megy
2018. 11. 27. 16:30 maglodi-hirhatar.hu
  Testületi ülés november 22-én
2018. 11. 21. 22:21 maglodi-hirhatar.hu
  Hová lettél régi kardunk…?
2018. 11. 16. 21:41 maglodi-hirhatar.hu
  21 millió útfelújításra
2018. 11. 11. 22:41 maglodi-hirhatar.hu
  Teljesítmény – elv és túra
2018. 11. 03. 12:14 maglodi-hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport