MAGLÓDI HÍRHATÁR - Össze- és megtartani

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2023.03.23.
 Csütörtök
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2012. 12. 02. 01:52     


Össze- és megtartani
„Sokat vártunk erre a pillanatra" – mondta a polgármester az új őrsparancsnok bemutatkozása után.

A közbiztonság önkormányzati ügyei sajátos keretet adtak a maglódi képviselő-testület november 29-i ülésének. „Sokat vártunk erre a pillanatra” – kommentálta utóbb Tabányi Pál polgármester Körmöndi Bernadett hadnagy, a rendőrőrs új parancsnokának napirend előtti bemutatkozását.

 

Deli László őrnagy áthelyezési kérelmének szeptember közepi teljesítése után két hónapig helyettesítéssel töltötte be az üresen maradó posztot a Monori Rendőrkapitányságot vezető Szmodics Róbert alezredes. Az új, november 16-ai hatállyal kinevezett őrsparancsnokot elkísérve, a testület előtt azzal érvelt a kapitányságvezető, hogy meg kellett ismernie az őrs állományát, illetve a szóba jöhető jelölteket. Alaposan megismerhette őket, hiszen az áthelyezési kérelmet jóval szeptember előtt nyújtotta be az előző parancsnok, illetve a hadnagynő bemutatkozásában elmondta, hogy önként jelentkezett a feladatra, már a lehetőség megnyiltakor.

 

A rövid és határozott bemutatkozás jó benyomást tett a képviselő-testületre, amely egyébként már az előző testületi (zárt)ülésen egyhangúan bizalmat szavazott a kinevezéshez. A 34 éves Körmöndi Bernadett ugyan Békés megyében született, de jól ismeri a térséget, hiszen az elmúlt több mint 15 esztendőben sok közös szolgálatot adott Ecseren is, Maglódon is. 14 éven át egyébként Gyömrőn élt, sőt pár esztendeig Maglódon is. 2010-ben végezte el a rendőrtiszti főiskolát, és most a monori kapitányság hivatalvezetői tisztségét cserélte fel az őrsparancsnokira.

 

Legfőbb feladatának azt tekinti, hogy a jól ismert, de mára kiüresedett rendőrségi fogalmakat, célokat újra megtöltse tartalommal. Sajnálatosan kevés a maglódi állományban az idősebb, tapasztalt rendőr, ezért össze- és megtartani szeretné a fiatal kollégákat. A polgárőrséggel és más civil szervezetekkel is szoros, jó kapcsolatokra törekszik, de ezt a munkát történetesen Ecseren kezdte el.

A képviselő-testület nevében Tabányi Pál polgármester azt a reményét fejezte ki, hogy megtörik végre az a tendencia, amely az elmúlt 10 évben „óriási fluktuációt” okozott az őrsparancsnokság vezetői tisztségében. Noha Maglód az agglomeráció kevésbé fertőzött része, de az autópálya elhozta nekünk a tranzitbűnözést is, így feladat lesz bőven.

 

Falusi-Tóthné Koller Ilona képviselő asszonynak a létszámgondokat feszegető kérdésére Szmodics Róbert alezredes elmondta, hogy bár a Belügyminisztérium standardizálása nyomán séma alapján kell felépíteni a rendőrkapitányságokat, így egyes helyeken akár több tíz főt is el kellett küldeni, de a monori térségben megtartották a státusok számát. Pest megyében egyébként a rendőrök akár 1 év alatt akkora tapasztalatra tesznek szert, mint máshol csak 3-4 esztendő után, de mert a kapitányság az alezredes szerint már mindent megtett, ami lehetséges volt, az elvándorlást önkormányzati eszközökkel is érdemes gátolni, például szolgálati lakások felkínálásával.

 

Megtudtuk továbbá, hogy a célzott közlekedésrendészeti és rendészeti intézkedések nyomán a kapitányság illetékességi területén 15 százalékkal csökkent a bűncselekmények száma az előző évhez képest. Sőt 77 sajtóközleményt is kiadtak. Új kezdeményezéssel a szép korúak felvilágosítására kívánnak figyelmet fordítani, hogy „egészséges bizalmatlanságot” ültessenek el abban a generációban, amely még bizalmi alapon éli életét…

 

Ami pedig a keret másik felét illeti: nemcsak közbiztonsági kérdésekkel kezdődött, de azzal is ért véget a testületi ülés nyilvános része. Az Ady Endre utcai, már nem használt óvodaépület vezetői irodáját a Biztonságos Maglódért nevű civil kezdeményezés használhatja a jövőben. A bejegyzéshez ugyanis székhelyre van szükség, a járőrözés pedig technikai eszközök elhelyezését igényli, illetve egy pihenőhely is hatékonyabbá teszi a munkát. A képviselők egyúttal arról is döntöttek, hogy a következő testületi ülésen megvizsgálják a polgárőrség tevékenységét, hiszen nem praktikus két hasonló szervezetet egymástól függetlenül támogatni ugyanazon célok érdekében.

 

Ha két „új seprű” is van, vajon mikorra látszik meg, hogy valóban jól söpörnek?


További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport