MAGLÓDI HÍRHATÁR - Ön kicsoda – és miért?

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2020.07.12.
 Vasárnap
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2018. 08. 20. 23:28     


Ön kicsoda – és miért?
Balog Zoltán díszpolgár lett, 2 civil szervezet mellett 3-an kaptak Maglódért Emlékérmet.

Balog Zoltán miniszterelnöki biztos, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, korábbi miniszter, aki 1983–87 között a Maglódi Református Egyházközség lelkipásztora volt, nyitotta meg az augusztus 20-i városi ünnepséget a MagHázban.

 

Egy világváros vonzásában, autópályák kereszteződésében nem könnyű közösséget építeni, otthonná tenni a lakóhelyünket, mondta Balog Zoltán. Pedig Maglódon is épp az a feladatunk most, mint István királyé volt: a szálláshelyből ország legyen, a lakásokból otthon legyen. Nemeskürty István számára kedves kérdését idézte: „Ön kicsoda – és miért?” Azért, mert tudnunk kell, hogy összetartozunk: közös a múltunk, a jelenünk, és szeretnénk, hogy a jövőnk is közös legyen. Mindazoknak, akik Magyarország e Maglód nevű szép darabján itt születtek vagy idejöttek. Ahol a közjónak és az egyéni boldogulásnak egymást kell erősítenie. Balog Zoltán megköszönte a maglódiaknak, hogy annak idején befogadták, és a mai napig idetartozónak tekintik.

 

Gubás Gabi és Pálfy Zsolt „Itt laksz legbelül” című zenés műsora után Bálint Klára református lelkipásztor, Barotai Endre katolikus plébános és Német Mihály evangélikus lelkész megáldotta, illetve megszentelte az új kenyeret.

 

A helyi kitüntetéseket és szakmai elismeréseket Tabányi Pál polgármester, illetve Kérges László és Remport Csaba alpolgármester adta át Fajka Szilvia laudációi után.

Magas szintű közösségépítő tevékenységéért és a város fejlődésének elősegítéséért Maglód Város Önkormányzata Balog Zoltánnak díszpolgári címet adományozott.

Falusi-Tóthné Koller Ilonának és Falusi-Tóth Bélának a város közösségi életében kifejtett, több éves, példaértékű és önzetlen tevékenységét Maglódért Emlékérem kitüntetéssel köszönték meg.

Szintén Maglódért Emlékéremmel fejezték ki elismerésüket Késmárky Uzonkának a közösségi életében kifejtett, kimagasló művészi tevékenységéért.

A város hírnevének öregbítéséért és a helyi hagyományok ápolásában nyújtott kiemelkedő tevékenységéért a Kacamajka Városi Néptáncegyüttest ugyancsak Maglódért Emlékéremmel tüntették ki.

A mozgáskultúra fejlesztése terén végzett kiemelkedő tevékenységéért, illetve a település hírnevének öregbítéséért Maglódért Emlékérmet adományoztak a Maglódi Mazsorett és Tánc Egyesületnek.

A településüzemeltetésben mutatott kiemelkedő tevékenységéért, a köz szolgálatában végzett munkájáért Dobozi István-díjjal jutalmazták Bácskai Istvánt.

A kulturális életében kifejtett kimagasló tevékenységéért, közel háromévtizedes művészi munkásságáért, a festészeti tagozat országos hírű művészeti műhellyé való fejlesztéséért a Maglódi Domján Edit-díjat adományozták Csépe Millának.

Világszínvonalú, a kézilabdázás terén végzett példamutató sporttevékenységéért Kertész Károly-díjjal jutalmazták Háfra Noémit.

A mazsorettek felkészítésében nyújtott, kimagasló tevékenységét Kertész Károly-díjjal köszönték meg Hegedűs Boglárkának.

Pető Jánosné Szilágyi Irénnek a betegellátásában nyújtott több évtizedes, odaadó munkájáért a Pápes Tibor-díjat adományozták.

Szegedi Máriának kimagasló oktató-nevelő munkájáért Sereg Gyula-díj adományozásával fejezték ki köszönetüket és elismerésüket.

Tomcsányiné Kovács Katalint szintén a Sereg Gyula-díj átadásával jutalmazták kimagasló oktató-nevelő munkájáért.

Veres Gyulát szakmai életútjáért, a műszaki területen végzett, kimagasló munkásságáért Dóra Tivadar-díjjal ismerték el.

 

Tabányi Pál polgármester az ünnepséget záró fogadáson azt mondta, hogy az a város és közösség lehet sikeres, amelyik ilyen kimagasló közösségi, emberi és szakmai teljesítményeket tud felmutatni, elismerni és ösztönözni.

 

1. kép: A kitüntetettek a MagHáz előtt (Háfra Noémi távollétében édesanyja, Háfra Tímea vette át a Kertész Károly-díjat)

2. kép: Balog Zoltán megnyitóbeszédét mondja (Bertalan Timea fotója)

 

 

 


További hírek

  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport