MAGLÓDI HÍRHATÁR - Meleg szeretettel a hidegkúti táborról

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2023.03.23.
 Csütörtök
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 13. 20:34     


Meleg szeretettel a hidegkúti táborról
Idén júniusban a hidegkúti turistaház mellett táborozott a MASZAT.

Az ünnepélyes tanévzárót követően immár negyedik alkalommal indult közel 90 résztvevő a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület, a Maszat nyári sátoros táborába.

 

Idén júniusban a Nyugati-Mátrában található hidegkúti turistaház volt a tábor helyszíne. Szokásunkhoz híven az egész turistaházat kibéreltük, a hálótermeket azonban nem használtuk. Költségként 11 ezer forintos jelképes árat kellett fizetni, ami azért lehetett ilyen kevés, mert önellátóak voltunk, mindent magunk készítettünk el a gyerekeknek. Ez csak sok támogatással és a résztvevő felnőttek önzetlen, fáradtságos munkájával valósulhatott meg. Ebben az évben a szokásosnál is több segítséget kaptunk, ezúton szeretnénk megköszönni minden támogatást.

 

Köszönetünket fejezzük ki a Maglód Város Önkormányzatának, az iskola Oktatási Alapítványának, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak, a mezőfelei Reménység férfikarnak, az „Ami nem öl meg, az megerősít” csoportnak. Segítségükkel sok gyermeket tudtunk kedvezményesen vagy térítés nélkül elvinni, és a többieknek is sokkal színvonalasabb ellátást biztosíthattunk. A maglódi Auchan áruház ebben az évben is támogatta táborunkat, köszönet érte! Patkós Dórának és Jutkának az első napi segítségért vagyunk hálásak, a mátrakeresztesi Laczkóné Marikának pedig a romlandó élelmiszerek hűtéséért. Hochrein Dezsőnek a kényelemes utazást és azt a lehetőséget köszönjük, hogy a buszok ott maradhattak, így nem kellett az útiköltséget duplán kifizetni. A gyömrői Kehely Patikát a jól felszerelt kis „gyógyszertárért”, Szeili Mariann férjét, Oszit, az indián csapatok számára készített pajzsokért, Bracsok Istvánt a kenyérfelajánlásért illeti köszönet.

 

Bár ebben az évben személyesen nem tudtak velünk lenni, szeretnénk megköszönni Koricsánszky Hajni segítségét, aki a már tőle „megszokott” mézadomány mellett gyönyörűen írókázott mézes sütit készített számunkra, sőt Maszat-logóval ellátott sapkákat varrt nekünk; Szabó Gáborét, akinek a láncfűrésze nélkül nehezebb lett volna a főzéshez, fürdéshez, tábortűzhöz szükséges famennyiség biztosítása; Petrovics Jánosét a „mindennapi betevő kenyerünkért”; valamint Varga Zoltánét az oklevelekért és a sok ötletért, ami „indiánosabbá” tette a tábort. Köszönjük szépen a sok szülői felajánlást is.

 

Egyáltalán nem utolsó sorban köszönet jár azoknak a felnőtteknek, akik összeszokottan, fáradhatatlanul tették a dolgukat, és szereztek feledhetetlen napokat a gyerekeknek (noha maguknak is): Borbély Évának és Ákosnak, Bota Zolinak, Halász Atillának, Hutás Józsinak, Illés Krisztinek és Lacinak, Juhász Attilának, Kovács Mártinak és Pistának, Mácsai Katának, Nagy Juditnak, Papp Ildinek, Paulovics Lacinak, Pollák Juditnak, Tóth Petinek, Turóczi Marikának és Csabának.

 

Papp Ildikó egy közösségi oldalon nagyon kedvesen az egyesület elnökét titulálta a Maszat szívének-lelkének. Ez így azonban nem igaz. Ennek a Maszatnak rajtam kívül nagyon sok „szíve-lelke” van. Nélkülük, nélkületek nem lehetne megvalósítani ezeket a nyári táborokat. Sőt, a Maszat sem működhetne nélkületek.

 

Patkós Józsefné

a Maszat elnöke


Illés László videofilmje a táborról: itt látható.

A képek forrása: www.maszatok.hu.

További információ a MASZAT közösségi oldalán.További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport