MAGLÓDI HÍRHATÁR - Meleg szeretettel a hidegkúti táborról

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2020.07.11.
 Szombat
Ma Nóra, Lili napja van.
Holnap Izabella napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 13. 20:34     


Meleg szeretettel a hidegkúti táborról
Idén júniusban a hidegkúti turistaház mellett táborozott a MASZAT.

Az ünnepélyes tanévzárót követően immár negyedik alkalommal indult közel 90 résztvevő a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület, a Maszat nyári sátoros táborába.

 

Idén júniusban a Nyugati-Mátrában található hidegkúti turistaház volt a tábor helyszíne. Szokásunkhoz híven az egész turistaházat kibéreltük, a hálótermeket azonban nem használtuk. Költségként 11 ezer forintos jelképes árat kellett fizetni, ami azért lehetett ilyen kevés, mert önellátóak voltunk, mindent magunk készítettünk el a gyerekeknek. Ez csak sok támogatással és a résztvevő felnőttek önzetlen, fáradtságos munkájával valósulhatott meg. Ebben az évben a szokásosnál is több segítséget kaptunk, ezúton szeretnénk megköszönni minden támogatást.

 

Köszönetünket fejezzük ki a Maglód Város Önkormányzatának, az iskola Oktatási Alapítványának, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak, a mezőfelei Reménység férfikarnak, az „Ami nem öl meg, az megerősít” csoportnak. Segítségükkel sok gyermeket tudtunk kedvezményesen vagy térítés nélkül elvinni, és a többieknek is sokkal színvonalasabb ellátást biztosíthattunk. A maglódi Auchan áruház ebben az évben is támogatta táborunkat, köszönet érte! Patkós Dórának és Jutkának az első napi segítségért vagyunk hálásak, a mátrakeresztesi Laczkóné Marikának pedig a romlandó élelmiszerek hűtéséért. Hochrein Dezsőnek a kényelemes utazást és azt a lehetőséget köszönjük, hogy a buszok ott maradhattak, így nem kellett az útiköltséget duplán kifizetni. A gyömrői Kehely Patikát a jól felszerelt kis „gyógyszertárért”, Szeili Mariann férjét, Oszit, az indián csapatok számára készített pajzsokért, Bracsok Istvánt a kenyérfelajánlásért illeti köszönet.

 

Bár ebben az évben személyesen nem tudtak velünk lenni, szeretnénk megköszönni Koricsánszky Hajni segítségét, aki a már tőle „megszokott” mézadomány mellett gyönyörűen írókázott mézes sütit készített számunkra, sőt Maszat-logóval ellátott sapkákat varrt nekünk; Szabó Gáborét, akinek a láncfűrésze nélkül nehezebb lett volna a főzéshez, fürdéshez, tábortűzhöz szükséges famennyiség biztosítása; Petrovics Jánosét a „mindennapi betevő kenyerünkért”; valamint Varga Zoltánét az oklevelekért és a sok ötletért, ami „indiánosabbá” tette a tábort. Köszönjük szépen a sok szülői felajánlást is.

 

Egyáltalán nem utolsó sorban köszönet jár azoknak a felnőtteknek, akik összeszokottan, fáradhatatlanul tették a dolgukat, és szereztek feledhetetlen napokat a gyerekeknek (noha maguknak is): Borbély Évának és Ákosnak, Bota Zolinak, Halász Atillának, Hutás Józsinak, Illés Krisztinek és Lacinak, Juhász Attilának, Kovács Mártinak és Pistának, Mácsai Katának, Nagy Juditnak, Papp Ildinek, Paulovics Lacinak, Pollák Juditnak, Tóth Petinek, Turóczi Marikának és Csabának.

 

Papp Ildikó egy közösségi oldalon nagyon kedvesen az egyesület elnökét titulálta a Maszat szívének-lelkének. Ez így azonban nem igaz. Ennek a Maszatnak rajtam kívül nagyon sok „szíve-lelke” van. Nélkülük, nélkületek nem lehetne megvalósítani ezeket a nyári táborokat. Sőt, a Maszat sem működhetne nélkületek.

 

Patkós Józsefné

a Maszat elnöke


Illés László videofilmje a táborról: itt látható.

A képek forrása: www.maszatok.hu.

További információ a MASZAT közösségi oldalán.További hírek

  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Müller Cecília stoppolná a Covid-szűréseket
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  Túlzás...?; Lekerülnek a polcokról a Johnson & Johnson bőrfehérítő termékei
2020. 06. 23. 17:31 hirhatar.hu
  Milliárdos lett az Orbán irodáját felújító vállalkozó – azóta zsinórban nyer a budai várban
2020. 06. 23. 17:31 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport