MAGLÓDI HÍRHATÁR - Meleg szeretettel a hidegkúti táborról

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2019.12.07.
 Szombat
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2015. 07. 13. 20:34     


Meleg szeretettel a hidegkúti táborról
Idén júniusban a hidegkúti turistaház mellett táborozott a MASZAT.

Az ünnepélyes tanévzárót követően immár negyedik alkalommal indult közel 90 résztvevő a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület, a Maszat nyári sátoros táborába.

 

Idén júniusban a Nyugati-Mátrában található hidegkúti turistaház volt a tábor helyszíne. Szokásunkhoz híven az egész turistaházat kibéreltük, a hálótermeket azonban nem használtuk. Költségként 11 ezer forintos jelképes árat kellett fizetni, ami azért lehetett ilyen kevés, mert önellátóak voltunk, mindent magunk készítettünk el a gyerekeknek. Ez csak sok támogatással és a résztvevő felnőttek önzetlen, fáradtságos munkájával valósulhatott meg. Ebben az évben a szokásosnál is több segítséget kaptunk, ezúton szeretnénk megköszönni minden támogatást.

 

Köszönetünket fejezzük ki a Maglód Város Önkormányzatának, az iskola Oktatási Alapítványának, a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálatnak, a mezőfelei Reménység férfikarnak, az „Ami nem öl meg, az megerősít” csoportnak. Segítségükkel sok gyermeket tudtunk kedvezményesen vagy térítés nélkül elvinni, és a többieknek is sokkal színvonalasabb ellátást biztosíthattunk. A maglódi Auchan áruház ebben az évben is támogatta táborunkat, köszönet érte! Patkós Dórának és Jutkának az első napi segítségért vagyunk hálásak, a mátrakeresztesi Laczkóné Marikának pedig a romlandó élelmiszerek hűtéséért. Hochrein Dezsőnek a kényelemes utazást és azt a lehetőséget köszönjük, hogy a buszok ott maradhattak, így nem kellett az útiköltséget duplán kifizetni. A gyömrői Kehely Patikát a jól felszerelt kis „gyógyszertárért”, Szeili Mariann férjét, Oszit, az indián csapatok számára készített pajzsokért, Bracsok Istvánt a kenyérfelajánlásért illeti köszönet.

 

Bár ebben az évben személyesen nem tudtak velünk lenni, szeretnénk megköszönni Koricsánszky Hajni segítségét, aki a már tőle „megszokott” mézadomány mellett gyönyörűen írókázott mézes sütit készített számunkra, sőt Maszat-logóval ellátott sapkákat varrt nekünk; Szabó Gáborét, akinek a láncfűrésze nélkül nehezebb lett volna a főzéshez, fürdéshez, tábortűzhöz szükséges famennyiség biztosítása; Petrovics Jánosét a „mindennapi betevő kenyerünkért”; valamint Varga Zoltánét az oklevelekért és a sok ötletért, ami „indiánosabbá” tette a tábort. Köszönjük szépen a sok szülői felajánlást is.

 

Egyáltalán nem utolsó sorban köszönet jár azoknak a felnőtteknek, akik összeszokottan, fáradhatatlanul tették a dolgukat, és szereztek feledhetetlen napokat a gyerekeknek (noha maguknak is): Borbély Évának és Ákosnak, Bota Zolinak, Halász Atillának, Hutás Józsinak, Illés Krisztinek és Lacinak, Juhász Attilának, Kovács Mártinak és Pistának, Mácsai Katának, Nagy Juditnak, Papp Ildinek, Paulovics Lacinak, Pollák Juditnak, Tóth Petinek, Turóczi Marikának és Csabának.

 

Papp Ildikó egy közösségi oldalon nagyon kedvesen az egyesület elnökét titulálta a Maszat szívének-lelkének. Ez így azonban nem igaz. Ennek a Maszatnak rajtam kívül nagyon sok „szíve-lelke” van. Nélkülük, nélkületek nem lehetne megvalósítani ezeket a nyári táborokat. Sőt, a Maszat sem működhetne nélkületek.

 

Patkós Józsefné

a Maszat elnöke


Illés László videofilmje a táborról: itt látható.

A képek forrása: www.maszatok.hu.

További információ a MASZAT közösségi oldalán.További hírek

  Hosszú Katinka nem az edzőjét, hanem az élettársát vitte hivatalos meghívóval az EB-re
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Fidelitas tisztújítás - kész a leltár
2019. 12. 01. 13:05 hirhatar.hu
  Felfelé bukik Tarlós dekoratív politikájú ex-alpolgármesternője
2019. 11. 30. 18:10 hirhatar.hu
  Az ORFK és a TEK plusz 301 milliónkból pörgött Putyin és Erdogan látogatásakor
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Itthon tiltják, Bécsben kitüntetik - Alföldi rendezése kapta a legtöbb díjat az Armel Operafesztiválon
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Megépül a magyar szuperkórház, 11 milliárdból - Kenyában
2019. 11. 29. 18:18 hirhatar.hu
  Varga Judit apja nem volt szállodavezető, mint például Schmitt Pál, de ügynökféle az igen
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Van egy kis bibi a bukott fideszes ex-polgármester 7 milliós szabadságmegváltó igényével
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Borkai ellenzéki riválisa váratlanul kilépett a polgármesteri harcból
2019. 11. 28. 15:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport