MAGLÓDI HÍRHATÁR - MASZAT-táborok és további programok

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2023.03.23.
 Csütörtök
Ma Beáta napja van.
Holnap Emőke napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 08. 11. 23:27     


MASZAT-táborok és további programok
Nyáron is, ősszel is várja a túrakedvelőket az egyesület.

Aki lemaradt a MASZAT bükkszentléleki vagy kóspallagi táboráról, még mindig elmehet a Decathlon szeptember 6-i Vital-sport napján tartandó családi programra.

 

Több mint 25 perces vadregényes video-összeállítás enged betekintést a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület, a MASZAT legutóbbi tábori élményeibe. Nem kell irigykedni, lehet jelentkezni!

 

Idén nyáron az Északi-középhegységet vette célba a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület. A vakáció elején 4 napos sátortáborba indultunk Bükkszentlélekre, augusztusban pedig a Börzsönyben töltöttünk 5 feledhetetlen napot a kóspallagi Rablótanya turistaházban. A bükki tábor Illés László szívügye, aki a környéken nőtt fel, és szerette volna megmutatni gyermekkora kedves helyeit nekünk is. Sikerült!

 

Megérkezésünk délutánján egy udvarhölgy érkezett lovagok kíséretében a táborba, meghívást hoztak a kolostorromhoz – sikerült belecsöppenni a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba. Idegenvezetéssel, johannita hadi bemutatóval, tűzugrással vártak.

 

A színes tábori program során aztán felkerestük Lillafüreden a pisztrángtelepet, alászálltunk a Csókási és a Vidróczki-barlangba (előbbi igazi csúszós-mászós, fejlámpás kaland volt, az utóbbi „csak” egy beszakadt lyuk). Nem mondtunk le az elmaradhatatlan sportversenyekről, rejtvényekről és a számháborúról sem: előbb a Zöldek szerezték meg a győzelmet, másnap a Sárgák visszavágtak. Hazautazás előtt Garadnáig kirándultunk, onnan az erdei kisvonat Lillafüredre vitt bennünket, és csak a városnézés, fagyizás után vettünk irányt Maglódra. Az iskola minden korcsoportját képviselő 60 gyermeknek közel 20 felnőtt igyekezett szép élménnyé varázsolni a tábort – nem mellesleg, ők is jól érezték magukat.

 

A videón is látható kóspallagi táborba 30-an érkeztek. Azok, akik a tanévben a legtöbbet kirándultak a MASZAT-tal. A szállásdíjat pályázaton nyertük, az útiköltséget az önkormányzatnak köszönhettük, és az egyesület is hozzájárult a kiadásokhoz, így csak jelképes összeget kellett befizetniük a legaktívabb túrázóknak. Sajnos meggyűlt a bajunk a Rablótanya korábbi lakóival, a rablókkal, akik leveleket irkáltak, és mindent elkövettek, hogy elűzzék a maglódiakat hangulatos, erdő mélyén álló rejtekhelyükről. Nem hagytuk magukat! A gyerekek bebizonyították: bátorsággal, ügyességgel, a környék megismerésével méltóak arra, hogy birtokba vegyék és megtartsák a Rablótanyát. Az utolsó napi felhőszakadás sem szegte kedvünket: gumicsizmában, túrabakancsban gázoltunk a megáradt patakban, gátat építettünk, élveztük a vizet.

 

Szeptember 6-án újra a MASZAT szervezi a Decathlon Vital-sportnapon a teljesítménytúrát. 8–9 óra között indulhatnak a játékos és vállalkozó kedvű túrázók az áruház parkolójából. Idén ekkor és ott tartjuk családi napunkat is, tehát érdekes programokkal egész nap várjuk a helyszínen régi, új tagjainkat és minden kedves érdeklődőt.

 

Patkós Józsefné

a MASZAT elnöke

 

A képek a kóspallagi táborban készültek.

1. fotó: A gyadai réten

2. fotó: A kóspallagi Rablótanyán

3. fotó: A nagybörzsönyi kisvasúton

4. fotó: Tábortűznél


További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport