MAGLÓDI HÍRHATÁR - Majd ha újra megtisztulunk…

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2024.04.24.
 Szerda
Ma György napja van.
Holnap Márk napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 10. 23. 15:18     


Majd ha újra megtisztulunk…
Dr. Szűcs Lajos ünnepi beszédével emlékeztek Maglódon '56-ra.

Viharos szélben, zuhogó esőben emlékeztek meg Maglódon az 1956-os forradalom és szabadságharc 61. évfordulójáról a Bellus János téren Babos László Pesti srácok című szobránál.

 

Dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő megtisztelőnek mondta, hogy a maglódiakkal ünnepelhet a mord időjárásban is. Nagy Imre Donáth Ferencnek írt levelét idézte, melyben a volt miniszterelnök már szovjet fogságban jelentette ki: „Magyarországot önként el nem hagyom, legfeljebb elhurcolhatnak, és semmiféle nyilatkozatot nem vagyok hajlandó adni. Élesen tiltakoztam a tegnap történtek miatt és kijelentettem, hogy politikai magatartásomról csak mint szabad és független ember fogok nyilatkozni.” Dr. Szűcs Lajos elmondta: a szív, a méltóság ereje erősebb bármilyen fegyvernél. Az összefogás pedig kifordította sarkából a világot. A magyar nemzet még a terror közepette sem kötött alkut. A kommunizmus barbár és embertelen. Azóta világos a határ a jó és a rossz között, amit már senkinek sem szabad többé átlépnie. A zsarnok nem értheti, hogy az apró, de kőkemény kristályokból, ha egy irányba fújja a szél, homokvihar támad. A szabadság azonban nem is politikai kérdés, hanem személyes meggyőződés. Az emberség, a bátorság pedig mindig velünk van, és erőssé teszi a leggyengébbet is. A lehetetlen így akár valósággá is válhat, ha szívek együtt dobbannak.

 

A Hosszú Zsuzsa és Osztertág Éva tanárnő által felkészített általános iskolás diákok a Késmárky Uzonka és Bolyosné Pethő Ibolya vezette kórussal kiegészülve emlékezetes és a diákoknak is valóban átélhető műsorral pezsdítette a hidegben is kitartó ünneplőket. Szólt a Kárpátia dala: „Szegény Magyar nép, lesz-e még az ég kék, mint rég?” Szavalták Jobbágy Károly versét is: „Rólunk beszélnek minden nyelven / sikong az éter és csodál: / „Dávid harcol Góliát ellen.” Közben Hobó szólt: „Eljönnek majd a szép idők – majd ha újra megtisztulunk / Eljönnek majd a szép idők – majd ha segíteni tudunk / Eljönnek majd a szép idők - majd ha adni is lesz erőnk / Eljönnek majd a szép idők – eljön majd a mi időnk!”


Mácsai Rudolf Márai Sándor Mennyből az angyal c. versét szavalta el végül a koszorúzás előtt: „Angyal vidd meg a hírt az égből, / Mindig új élet lesz a vérből. / Találkoztak ők már néhányszor / – a gyermek, a szamár, a pásztor – / Az alomban, a jászol mellett, / Ha az Élet elevent ellett, / A Csodát most is ők vigyázzák, / Leheletükkel állnak strázsát, / Mert Csillag ég, hasad a hajnal, / Mondd meg nekik – mennyből az angyal.”

 

Köszönet Bertalan Timea fotóiért
További hírek

  Nehogy tragikus hős legyen
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Állami revizorok ellenőrzik titokban a betegeket a kórházakban
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
2024. 04. 21. 10:22 hirhatar.hu
  Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Havas Henrik építené Gattyán György médiabirodalmát
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Vitézy Dávid szerint öt éven belül megépülhet a vidámpark Budapesten
2024. 04. 18. 17:49 hirhatar.hu
  Magyar Péter, a hiányzó hős
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  Bodrogi Gyula 90 éves lett
2024. 04. 13. 08:33 hirhatar.hu
  A világ legnagyobb IT vállalata tarol a használt laptopok piacán is
2024. 04. 12. 14:15 hirhatar.hu
  Voltak turistaházaink a Budai-hegyekben is
2024. 04. 09. 19:50 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport