MAGLÓDI HÍRHATÁR - Horváth Zoltán Pro Architectura díjas

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2020.07.12.
 Vasárnap
Ma Izabella napja van.
Holnap Jenő napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 29. 23:46     


Horváth Zoltán Pro Architectura díjas
Maglód főépítészét Pro Architectura díjjal tüntették ki.

Horváth Zoltánt, Maglód főépítészét Pro Architectura díjjal ismerték el a budakalászi egészségház létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenysége elismeréseként.
A díjat az Építészet Világnapján, október első hétfőjén szokták átadni, ezúttal október 26-án, parlamenti ünnepség keretében vehette át a minőségi épített környezet létrehozásában közreműködő 10 kiválóság a miniszterelnökség nevében Csepreghy Nándor miniszterhelyettestől. Az ceremónián a magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért és a nemzeti építészpolitika célja érdekében kifejtett tevékenységért vehettek át elismerést a hazai építésztársadalom képviselői. A „társadalom művészetében” maradandót alkotók 5 kategóriában, egyénileg és csoportosan is pályázhattak. Az Építészeti alkotás, az Építészeti közélet és oktatás, a Terv és tervpályázat, az Építtető és a Kivitelező témakörökben osztották ki az 1992-ben megalapított miniszteri elismerést a várakozáson felüli magas számú pályázók között.

 

Horváth Zoltán több mint két évtizede végez elkötelezett és kitartó településfejlesztő, főépítészi és tervezői tevékenységet, melynek esszenciája az általa tervezett budakalászi épület. Az egészségház különleges alkotás a Pest megyei kisváros egyik értékes, központi területén. A hajdani kút köré szervezett épület nemcsak a település közösségi életének új terét, hanem történetének folyamatosságát is megjeleníti.

 

Az Ófalu házainak léptékében kialakított két épületszárny harmonikus aránya, az összekötő előcsarnok tornácot idéző tömege, a középület humánus léptéke, emberközeli részletképzése, természetes, a helyre jellemző anyaghasználat okán az épület hamar a közösség kedvelt helyévé vált. A környezetére kiható erős térszervező kisugárzás új közterülettel ajándékozta meg Budakalász lakosait, példát mutatva arra, hogy egy középület miként meríthet a hagyományból, miközben átértelmezve azt, a mai életvitelnek megfelelő építészeti alkotást és környezetet hoz létre.

 

Horváth Zoltán 2015 óta Maglód Város főépítésze. Közreműködött a Városháza helyreállításában: az ő érdeme, hogy nemcsak egy energetikai beruházás valósult meg, hanem egy nagymúltú épület körvonalai ismét láthatóvá váltak. Értéket óv, és értéket teremt. Bölcsőde-terveit például egyhangúan támogatta a képviselő–testület. Részt vesz a településrendezésben, iskolánk energetikai felújításában, infrastrukturális fejlesztésekben is. Maglód Város Önkormányzata gratulált a Pro Architectura díjhoz, és reméli, hogy Horváth Zoltán értékóvó, értékteremtő munkájával még sokáig segíti városunk fejlődését.

 

Források:

maglod.hu

proarchitectura.hu

epiteszforum.hu

 

Kapcsolódó cikkünk:

Át kell törni a közöny falát

 

1. kép: Horváth Zoltán átveszi a díjat

2–3. kép: A budakalászi egészségház

4. kép: A 2016. évi díjazottak Csepreghy Nándor miniszterhelyettes és Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár (a Pro Architectura díj szakmai bírálóbizottságának elnöke) társaságában

 


További hírek

  Osztálykirándulás helyett perre mennek a pécsi gimnazisták
2020. 07. 08. 17:54 hirhatar.hu
  Zsinagógában került hálatáblára Orbán Viktor neve
2020. 07. 07. 18:02 hirhatar.hu
  615 milliót adott a kormány a ciszterci rend siófoki apartmanházára
2020. 07. 07. 18:00 hirhatar.hu
  Nem megy börtönbe a fideszes pedofil ex-diplomata
2020. 07. 06. 19:53 hirhatar.hu
  Félmilliárd forint közpénzt kap a Kurultáj nevű ősmagyar revü
2020. 07. 05. 17:38 hirhatar.hu
  Lesz baj: Nem taxizhat, akinek priusza van
2020. 07. 03. 19:58 hirhatar.hu
  Szikora Róbert szereti Orbán Viktort – nem kicsit, de nagyon
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Elárverezték a „vasalódeszkás” tanár híres szemléltetőeszközét
2020. 06. 30. 21:23 hirhatar.hu
  Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu
  109 millió forintot hozott az 52 milliárdból épült állami tesztpálya
2020. 06. 26. 20:27 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport