MAGLÓDI HÍRHATÁR - Horváth Zoltán Pro Architectura díjas

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2019.12.07.
 Szombat
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2016. 10. 29. 23:46     


Horváth Zoltán Pro Architectura díjas
Maglód főépítészét Pro Architectura díjjal tüntették ki.

Horváth Zoltánt, Maglód főépítészét Pro Architectura díjjal ismerték el a budakalászi egészségház létrehozásában kifejtett építészeti-tervezői tevékenysége elismeréseként.
A díjat az Építészet Világnapján, október első hétfőjén szokták átadni, ezúttal október 26-án, parlamenti ünnepség keretében vehette át a minőségi épített környezet létrehozásában közreműködő 10 kiválóság a miniszterelnökség nevében Csepreghy Nándor miniszterhelyettestől. Az ceremónián a magyar építészeti kultúra népszerűsítésében, a minőségi épített környezet létrehozásában, az építészeti értékek megóvásában, az építészeti szemléletformálásban kifejtett tevékenységért és a nemzeti építészpolitika célja érdekében kifejtett tevékenységért vehettek át elismerést a hazai építésztársadalom képviselői. A „társadalom művészetében” maradandót alkotók 5 kategóriában, egyénileg és csoportosan is pályázhattak. Az Építészeti alkotás, az Építészeti közélet és oktatás, a Terv és tervpályázat, az Építtető és a Kivitelező témakörökben osztották ki az 1992-ben megalapított miniszteri elismerést a várakozáson felüli magas számú pályázók között.

 

Horváth Zoltán több mint két évtizede végez elkötelezett és kitartó településfejlesztő, főépítészi és tervezői tevékenységet, melynek esszenciája az általa tervezett budakalászi épület. Az egészségház különleges alkotás a Pest megyei kisváros egyik értékes, központi területén. A hajdani kút köré szervezett épület nemcsak a település közösségi életének új terét, hanem történetének folyamatosságát is megjeleníti.

 

Az Ófalu házainak léptékében kialakított két épületszárny harmonikus aránya, az összekötő előcsarnok tornácot idéző tömege, a középület humánus léptéke, emberközeli részletképzése, természetes, a helyre jellemző anyaghasználat okán az épület hamar a közösség kedvelt helyévé vált. A környezetére kiható erős térszervező kisugárzás új közterülettel ajándékozta meg Budakalász lakosait, példát mutatva arra, hogy egy középület miként meríthet a hagyományból, miközben átértelmezve azt, a mai életvitelnek megfelelő építészeti alkotást és környezetet hoz létre.

 

Horváth Zoltán 2015 óta Maglód Város főépítésze. Közreműködött a Városháza helyreállításában: az ő érdeme, hogy nemcsak egy energetikai beruházás valósult meg, hanem egy nagymúltú épület körvonalai ismét láthatóvá váltak. Értéket óv, és értéket teremt. Bölcsőde-terveit például egyhangúan támogatta a képviselő–testület. Részt vesz a településrendezésben, iskolánk energetikai felújításában, infrastrukturális fejlesztésekben is. Maglód Város Önkormányzata gratulált a Pro Architectura díjhoz, és reméli, hogy Horváth Zoltán értékóvó, értékteremtő munkájával még sokáig segíti városunk fejlődését.

 

Források:

maglod.hu

proarchitectura.hu

epiteszforum.hu

 

Kapcsolódó cikkünk:

Át kell törni a közöny falát

 

1. kép: Horváth Zoltán átveszi a díjat

2–3. kép: A budakalászi egészségház

4. kép: A 2016. évi díjazottak Csepreghy Nándor miniszterhelyettes és Füleky Zsolt építészeti és építésügyi helyettes államtitkár (a Pro Architectura díj szakmai bírálóbizottságának elnöke) társaságában

 


További hírek

  Hosszú Katinka nem az edzőjét, hanem az élettársát vitte hivatalos meghívóval az EB-re
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Fidelitas tisztújítás - kész a leltár
2019. 12. 01. 13:05 hirhatar.hu
  Felfelé bukik Tarlós dekoratív politikájú ex-alpolgármesternője
2019. 11. 30. 18:10 hirhatar.hu
  Az ORFK és a TEK plusz 301 milliónkból pörgött Putyin és Erdogan látogatásakor
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Itthon tiltják, Bécsben kitüntetik - Alföldi rendezése kapta a legtöbb díjat az Armel Operafesztiválon
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Megépül a magyar szuperkórház, 11 milliárdból - Kenyában
2019. 11. 29. 18:18 hirhatar.hu
  Varga Judit apja nem volt szállodavezető, mint például Schmitt Pál, de ügynökféle az igen
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Van egy kis bibi a bukott fideszes ex-polgármester 7 milliós szabadságmegváltó igényével
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Borkai ellenzéki riválisa váratlanul kilépett a polgármesteri harcból
2019. 11. 28. 15:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport