MAGLÓDI HÍRHATÁR - Az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. az „új” közszolgáltató

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2019.12.07.
 Szombat
Ma Ambrus napja van.
Holnap Mária napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 01. 26. 19:02     


Az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. az „új” közszolgáltató
Közbeszerzési eredményhirdetés és útépítési pályázat volt napirenden.

Soron kívüli ülést tartott január 25-én a maglódi képviselő-testület, amit a „Hulladékgazdálkodási közszolgáltatás biztosítása Maglódon” tárgyban lefolytatott közbeszerzési eljárás eredmény-hirdetése indokolt.

 

Bár a munkaterv szerint januárban és júliusban nem tartanak rendes ülést, Tabányi Pál polgármester tájékoztatta az önkormányzatot, hogy lezárult és eredményes volt a közbeszerzés. A nyertes az egyetlen ajánlattevő, a ceglédi székhelyű (a jelenlegi szolgáltató Vertikál Zrt. érdekeltségi körébe tartozó) ÖKOVÍZ Önkormányzati Kommunális és Víziközmű Üzemeltető Nonprofit Kft. Máthé Márk közbeszerzési tanácsadó hozzátette, hogy ugyan egy gyáli székhelyű cég is kiváltotta a dokumentumcsomagot, végül csak az Ökovíz Nonprofit Kft. tett ajánlatot, amely valamennyi értékelési szempontnál maximális pontszámot kapott. A testület egyhangúlag felhatalmazta a polgármestert, hogy szerződést írjon alá a nyertes céggel. Az ajánlattétel szerint a jelenleg 26 településen  szolgáltatást végző ÖKOVÍZ ugyanazt a Kunépszolg Kft.-t kívánja alvállalkozóként igénybe venni, mint eddig a Vertikál Zrt. (amely egyébként tehát a nonprofit kft.-ben tag), továbbá évente 18 alkalommal vállal zöldhulladék-szállítást is, így a szolgáltatás tartalmában nem várható érdemi változás.

 

További 3 téma szerepelt még a soronkívüli testületi ülés napirendjén. Pályázatot nyújtott be a város a Nemzetgazdasági Minisztériumhoz útfelújításra, amelynek keretében lehetőség nyílhat a Bercsényi és a Bata Ferenc u. teljes szakaszának, illetve az Ady Endre u. legkritikusabb 700 méteres részének a felújítására. A pályázat összege 115,35 millió Ft, amelyhez 6,07 millió Ft önerőt különítenek el a képviselők a 2017. évi költségvetésben (azaz siker esetén a költségek 95%-át biztosítaná a Pest megyei kompenzációs keret). A pályázat jól illeszkedik a tavaly indult útfelújítási programhoz, másrészt feltétele volt a jogerős építési engedély és kiviteli terv, ez utóbbi szempont, illetve a 120 milliós értékhatár indokolta főként az érintett közterületek kiválasztását.

 

A képviselők lezárták a Liszt Ferenc u. – Árpád vezér u. – Sorompó u. – vasút által határolt fejlesztési területre készített szabályozási terv véleményezési szakaszát, és felkérték a polgármestert, hogy a szükséges dokumentumokat küldje meg záró szakmai vélemény elkészítésére az állami főépítésznek. Így legkésőbb márciusban életbe léphet a tavaly áprilisban elfogadott szabályozási terv.

 

Minden év január 31-ig felül kell vizsgálni a helyi nemzetiségi önkormányzatokkal kötött megállapodásokat. A Maglód Város Roma Nemzetiségi Önkormányzatával és Maglód Város Szlovák Nemzetiségi Önkormányzatával tavaly kötött, jelenleg hatályos együttműködési megállapodásokon a képviselők nem kívántak változtatni.

 

A képviselő-testület első rendes ülése február 16-án lesz, ahol a 2017. évi költségvetésről is rendeletet alkotnak majd.

 

A fotók forrása: az ÖKOVÍZ Nonprofit Kft. oldala

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés


További hírek

  Hosszú Katinka nem az edzőjét, hanem az élettársát vitte hivatalos meghívóval az EB-re
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Három nap kellett: Kósa ma bocsánatot kért a hétvégi fidelitasos zsidózásáért
2019. 12. 02. 12:08 hirhatar.hu
  Fidelitas tisztújítás - kész a leltár
2019. 12. 01. 13:05 hirhatar.hu
  Felfelé bukik Tarlós dekoratív politikájú ex-alpolgármesternője
2019. 11. 30. 18:10 hirhatar.hu
  Az ORFK és a TEK plusz 301 milliónkból pörgött Putyin és Erdogan látogatásakor
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Itthon tiltják, Bécsben kitüntetik - Alföldi rendezése kapta a legtöbb díjat az Armel Operafesztiválon
2019. 11. 30. 11:57 hirhatar.hu
  Megépül a magyar szuperkórház, 11 milliárdból - Kenyában
2019. 11. 29. 18:18 hirhatar.hu
  Varga Judit apja nem volt szállodavezető, mint például Schmitt Pál, de ügynökféle az igen
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Van egy kis bibi a bukott fideszes ex-polgármester 7 milliós szabadságmegváltó igényével
2019. 11. 29. 13:31 hirhatar.hu
  Borkai ellenzéki riválisa váratlanul kilépett a polgármesteri harcból
2019. 11. 28. 15:42 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport