MAGLÓDI HÍRHATÁR - A női lélek ébredése, a férfilélek katarzisa

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2020.09.23.
 Szerda
Ma Tekla napja van.
Holnap Gellért napja lesz.
   EUR árfolyam
   ;/Rate Ft
   CHF árfolyam
   ;/Rate Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2017. 01. 04. 01:47     


A női lélek ébredése, a férfilélek katarzisa
Izgalmas, érdekes előadásokat kínál év elején a MagHáz.

Izgalmas és érdekes kulturális programokkal, újdonságokkal várja a Maglódi Művelődés Háza 2017 elején a közönséget.


A január 7-i újévi koncert után 17-én 10 órától csecsemő-, illetve babaszínházba hívja a valóban legkisebbeket (természetesen szüleikkel, testvéreikkel) a MagHáz. A 0–5 éveseknek színház-, tánc- és klasszikus zenei élményt kínál a „Varázsszekrény meséi” című produkció a VSG Táncszínház előadásában. Ebben találkozhatnak „egy virgonc kiscicával, egy kedves és játékos kutyussal, egy félénk egérkével és egy mulatságos és felettébb hajlékony levelibékával! Az előadás különlegessége, hogy egy szépséges tüllruhás balerina és egy ifjú herceg is megjelenik a színen”, sőt minden szereplőt táncművészek keltenek életre Mozart, Csajkovszkij, Bach és Dvořák művei segítségével. Az előadás valóban családbarát: sem hangos zene, hirtelen mozdulat vagy fényváltás nem zavarhatja meg a kis nézőket, és azzal is számolnak, hogy a babák elmászkálnak. Az előadás részeként interaktív találkozót iktattak be a szereplőkkel, azaz a kelléket, jelmezeket, de még a szereplőket is meg lehet simogatni. (A kb. 40 perces programra a belépő 1000 Ft-ba kerül.)

 

Január 20-án 17 órától a Magyar Kultúra Napja alkalmából „Tudod, hogy nincs bocsánat” címmel Hobo József Attila-estje nyújt különleges műsort az irodalomkedvelőknek. (Jegyek 1500 Ft-ért kaphatók.) A Vidnyánszky Attila rendezésében készült önálló esttel Földes László a Nemzeti Színházból indulva járja az országot. „Mindig kisajátítottam József Attila verseit, úgy éreztem, sorai rólam szólnak. Ez az előadás nagyobb alázattal készült, a Költőt szeretné bemutatni” – nyilatkozta Hobo. A címadó vers adja meg az est alaphangját: „Tudod, hogy nincs bocsánat, / hiába hát a bánat. / Légy, ami lennél: férfi. / A fű kinő utánad. // A bűn az nem lesz könnyebb, / hiába hull a könnyed. / Hogy bizonyság vagy erre, / legalább azt köszönjed.”

 

Február 3-án 19 órától a Bánfalvy Stúdió produkciójában, az „Elvis, oltár, miami, avagy fél millió dollár gazdát keres” című pergő krimi-komédiában, Miles Tredinnick darabjában Hujber Ferenc, Vastag Tamás, Kiss Ramóna, Bánfalvy Ági, Harmath Imre lép a MagHáz színpadára. (Az előadás alatt gyermekfelügyeletet biztosít a MagHáz. Elővételben 2900 Ft-ért, az előadás napján 3200 Ft-ért lehet jegyet vásárolni.)

 

Február 16-án 18 órától pedig Müller Péter József Attila-díjas író, dramaturg, forgatókönyvíró lesz a MagHáz vendége. A „Férfiélet, női sors” című könyve nyomán tartandó előadásához írja: „Összeomlóban van a sok ezer éves férfiuralom. És születőben a nők lelkében elfojtott igazi és örök Én-élmény. Az emberiség történetének legnagyobb fordulatát éljük. A férfilélek katarzisát és a női lélek önmagára ébredését. Sorsunkban és párkapcsolatainkban olyan drámák zajlanak, amelyeket nemigen tapasztaltunk a múltban. Férfinak és nőnek ezért nehéz élni manapság. A férfinak vissza kell találnia elárult, magas szellemi valójához és alázatához. Ehhez az önös énjének össze kell törnie, darabokra. A nőnek pedig meg kell találnia önmagát és a méltóságát, amit még keresni sem engedélyeztek neki, soha. Nem tudom, milyen világ jön. De ha lesz új világ, az a nők tiszteletén fog alapulni. Ebben bizonyos vagyok.” (Jegyek 2500 Ft-ért kaphatók.)

 

Forrás: MagHáz

Fotók: Népszava, Nemzeti Színház


További hírek

  Hogy a csudába ne félnék...?
2020. 09. 20. 21:47 hirhatar.hu
  Egy friss felmérés szerint reális esély van az ellenzéki győzelemre 2022-ben
2020. 09. 20. 21:47 hirhatar.hu
  Karácsony: „Ez nagy remény Magyarországnak és nagy veszély a kormánynak"
2020. 09. 20. 12:51 hirhatar.hu
  Vigyázat: holnaptól szigorú járványügyi szabályok lépnek életbe
2020. 09. 20. 12:51 hirhatar.hu
  Orbáni bosszú: levágják a gázvezetéket Iványi Gábor hajléktalanokat segítő központjáról
2020. 09. 18. 19:49 hirhatar.hu
  MÚOSZ: Ha a Klubrádió elhallgat, megszűnik a kormánytól független rádiós hírszolgáltatás
2020. 09. 18. 19:49 hirhatar.hu
  Orbán váratlanul eltávolította a titkosszolgálat vezetőjét
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  A Gyárfás-ügybe keveredett volt főügyészre bízná a DK az elszámoltatást
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  Hat hónap alatt 40 százalék fölé emelkedett a rosszabb életkörülmények közt élők száma
2020. 09. 15. 17:49 hirhatar.hu
  Bruck András: Julius Caesar intelme
2020. 09. 14. 14:35 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport