MAGLÓDI HÍRHATÁR - A MagVoice a Sonore-jubileumon

MAGLÓDI HÍRHATÁR
   
 2023.03.27.
 Hétfő
Ma Emánuel napja van.
Holnap Hajnalka napja lesz.
   EUR árfolyam
   </R Ft
   CHF árfolyam
   </R Ft
   
   
   
   
   
   

 

MINDEN HÍR | AKTUÁLIS | SZÍNES | VÉLEMÉNY | RENDŐRSÉGI HÍREK | SPORT | KULTÚRA | TÖBB HÍRHATÁR | HELYBEN VAGYUNK!

    
2014. 10. 20. 20:25     


A MagVoice a Sonore-jubileumon
Budapesten lépett fel a MagVoice, a Sonore Vegyeskar jubileumi hangversenyén.

Budapesten vendégszerepelt a MagVoice kórus, a Sonore Vegyeskar jubileumi hangversenyén.

 

Tízéves fennállását ünnepelve október 3-án 18.00-tól jubileumi hangversenyt adott a budapesti Sonore Kulturális Egyesület Sonore Vegyeskara a XVIII. kerületi Városháza Dísztermében. A kórust az alapító karnagy, Mohai Tibor György (a 2. kép bal szélén) vezényelte. Az est házigazdája és műsorvezetője Szlotta Judit, a Magyar Rádió főmunkatársa volt.

 

 

 

A vendégekkel zsúfolásig megtelt teremben a hangversenyt Csomó Tamás alpolgármester nyitotta meg. Az „ünnepelt” kórus műsorának első részében egyházi repertoárjából énekelt: Casciolini, Gounod, Kodály Zoltán művei csendültek fel. A Sonore után Zou De Zsolt (a 2. képen balról a 2.) zongorajátékában gyönyörködhetett a közönség. Chopin és Debussy egy-egy műve hangzott el briliáns előadásban.

 

A zongoramuzsikát követően a maglódi MagVoice kórus lépett a színpadra. A MagVoice a maglódi Vermesy Péter Általános és Alapfokú Művészeti Iskola felső tagozatának énekkarából jött létre. Az általuk megtanult és előadott zenei darabok átölelik a teljes zenei korszakot az egyházi és a világi darabok vonatkozásában is. A kórus vezetője Késmárky Uzonka  (a 2. képen középen), aki a tanítás mellett énekes is. A műsorban közreműködött duettpartnere, Balázsné Durai Anikó (jobbról a 2.) és zongorán kísért Bata József  (jobbszélen) zongoraművész.

 

A MagVoice előadásában felcsendült az „Adj békét a mi időnkben!” című, 1529-ből származó evangélikus ének; Elgar: Ave Verum (szólót énekelt Kiss Fanni és Kiss Helga); az „A muzsika hangja” című zenés film egyik betétdala, az „Edelweiss”; a „Könyörgés” (The Prayer) című dal angolul és magyarul; Karl Jenkins: Adiemus című zeneműve, végül Nemes Istvánnak és Dés Lászlónak (Radványi Géza azonos című filmje nyomán írt) Valahol Európában című musicaljéből az „A zene az kell” című dala. A fantasztikusan szépen, tisztán, gyermeki csenő hangon megszólaló kórus hatalmas sikert aratott a közönség körében.

 

A jubileumi koncert záró blokkjában ismét a Sonore Vegyeskar énekelt. A 10 év legkedveltebb műveinek válogatását hallhattuk. Felcsendült többek között Farkas Ferenc „Rózsamadrigál”-ja, Udvardy László „Bájoló”-ja és Erőd Iván „Viva la Musica” című műve igen érett, kiforrott előadásban. Az est utolsó két művét a Sonore a régi tagokkal kiegészülve szólaltatta meg, így különösen megható volt Bárdos Lajos Dana-dana és Kodály Zoltán Esti dal című kórusműve. A hangverseny végén a Sonore-tagok ajándékkal köszöntötték a vendégművészeket és a 10 éve töretlen energiával tevékenykedő karnagyukat.

 

Köszönet a cikkért és a képekért Mohai Tibornak
További hírek

  Orgiára hívta Schadl későbbi vádlott társát
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Imatermeket nyitott a Corvinus Egyetem
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  Lánczi András és Orbán Viktor, avagy Magyarország vége
2023. 03. 22. 19:50 hirhatar.hu
  A magyar világsztár férje után nyomoz a rendőrség hűtlen kezelés vádjával
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Feltárult Hosszú Katinka titka
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Lovagkeresztet kapott a „lúgosorvost” mentegető orvos
2023. 03. 17. 19:48 hirhatar.hu
  Nyomoz a rendőrség a Szálasi-emlékmű miatt
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Brutálisan elszabadulhatnak az árak májustól
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Bizarr szélsőjobboldali hakni az Edda zenekar nevével
2023. 03. 12. 16:43 hirhatar.hu
  Varga Judit megerősítette, hogy válnak, bár pillanatnyilag férje törölte ezt a bejegyzést
2023. 03. 08. 17:23 hirhatar.hu

IMPRESSZUM | MÉDIAAJÁNLAT | SZABÁLYZAT | HÍRLEVÉL

(c)2o15 Hírhatár Lapcsoport