. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Williams-válogatás
2017-11-16 01:13:05
Williams-válogatás

Williams-válogatás

A regionális Williams Televízió városunkkal foglalkozó tudósításaiból közlünk válogatást. Az új iskola építése mellett a leginkább közérdeklődésre számot tartó kérdések közé tartozik a sportcsarnok-terv és az útfelújítások folytatása.

 

A Sportcsarnok épül Maglódon című riportban Fajka Szilvia, a Városháza sajtóreferense beszámol arról, hogy 2018-ban elindulhat az új intézmény építése a leendő iskola közelében, a sportáruház mellett. Az NB I. méretű és minőségű kézilabdapályát befogadó épületben a 400 férőhelyes lelátó mellett edzőterem, mászófal is lesz a kiszolgáló helyiségeken kívül. A TAO-támogatáshoz önerő is szükséges a kivitelezésnél. A lakosság tejes köre igénybe veheti majd az új helyszínt, hiszen a meglévő infrastruktúra már nem képes sem a helyi iskolai, sem más, városi igények kielégítésére, miközben a gyermekek létszáma folyamatosan nő: a diákokon kívül a helyi csalások és amatőr egyesületek is számíthatnak az új helyszínre, sőt a szomszédos településeknek is rendelkezésre áll a lehetőség, hiszen a környéken sincs hasonló méretű épület.

 

A Fontos döntések Maglódon című összefoglaló az októberi képviselő-testületi ülésről tudósít. Ugyancsak a sajtóreferens tájékoztatja a Williams Tv nézőit az elfogadott egészségügyi beszámolókról, a közterület-felügyelet kibővüléséről. November 1-jétől újra égetési tilalom lépett életbe, és kérik a lakosságot az utakra belógó növényzet levágására, a közterület-felügyelők azonban az árkok rendbetételét is ellenőrzik. A Kölcsey utca és a 31-es út közötti Fő utcai szakasz új burkolatot és buszmegállókat kapott, a Horváth Mihály utcáig tartó rész felújítása jövőre folytatódik. Gömörhosszúszón és Maglódon egyaránt közösen állított Attila-szobor emlékezteti a két testvértelepülés lakóit az összetartozásra.

 

A Hatvanegy év történt című tudósítás az október 23-i ünnepségekről beszámolva részletesen idézi dr. Szűcs Lajos országgyűlési képviselő Maglódon, a Bellus János téren elmondott ünnepi beszédét. Feleleveníti az általános iskolások zenés műsorát is, továbbá a Mácsai Rudolf által elszavalt Márai-költeményt.

 

Az októberi műsorfolyamban Mayerné Lénárd Aranka, a maglódi Családsegítő Szolgálat vezetője nyilatkozik a szociális „ruhaturkáról”, a minden hónap első csütörtökén szerveződő ruhaosztásról.

 

A városi könyvtár vezetője, Varga Zoltán számol be a Magyar népmese napja alkalmából rendezett Mesemaratonról, hiszen népmeséink életbölcsességet, erkölcsi tartást és szellemi útmutatást nyújtanak az értőknek.

 

Az októberben az iskolai étkeztetés megkönnyítése és az adminisztráció egyszerűsítése érdekében bevezetett menzakártyáról és a felújított alsós iskolaudvarról Hosszú Tibor igazgató tájékoztatja a nézőket, de az utóbbi témában Sticza Mónika, a Szülői Munkaközösség elnöke is nyilatkozik.

 

A szüreti mulatságok kapcsán Pavlovics Lászlóné, a Nőklub elnöke arról beszélt a Williams Televízió kamerája előtt, hogy bár ez az ünnepség a legrégebbi folytonos hagyomány Maglódon, a várossá válás következtében megcsappant a gyümölcstermesztés, így ma már inkább a közösségösszetartó erő mutatkozik meg a felvonuláson és a bálban, kevésbé a szőlő.

 

Mind az öt tudósítás riportere Radosza Sándor volt.

 

Utoljára frissítve: 2017-11-16 01:27:13

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Romos és penészes cserelakás, amelyet felajánlott a MÁV az egyik bérlőnek, akinek a szerződését a mini-Dubaj m...
Bővebben >>