. Ma Konrád, Tivadar napja van.
Tisztán! Érted!?
2014-10-09 00:45:28
Tisztán! Érted!?

Tisztán! Érted!?

A fiatalok növekvő drogfogyasztása általános társadalmi probléma. Ezzel napjainkban szakemberként, szülőként, családtagként, hatóságként, itt élő lakosként egyre gyakrabban ki-ki kénytelen szembesülni Maglódon is.

 

Nem mehetünk el emellett közömbösen, szó nélkül. A drog károsító hatása ugyanis gyorsan tönkreteszi a fiatal használókat. A napjainkban divatos, olcsó, könnyen beszerezhető „biodrog, herbálfű” veszélyes összetevői (ismeretlen eredetű por, patkányméreg, stb.) révén 6 hónapos használat után képes a teljes rövidtávú memória kitörlésére, valamint olyan pszichotikus állapotokat és súlyos elmebetegségeket okoz, mint a tudathasadás, üldözési mánia, félelem-neurózis. Használói pedig túl fiatalok ahhoz, hogy visszafordíthatatlan agyi, pszichés és mentális károsodásokkal kezdjenek hozzá az „Élethez”, ha sikerül egyáltalán életben maradniuk a szerhasználat mellett, után egy rövid ideig.

 

A probléma kezelése kapcsán október hónapban szakmaközi együttműködés keretében a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat és a közösségi szenvedélybeteg ellátás munkatársai, a rendőrség, az általános iskola, az egészségügy, a könyvtár és a civil szervezetek munkatársai megjelennek a város utcáin, terein. Olyan tartalmas, érdekes programokkal töltjük meg ezeket a helyeket, amelyek természetes örömforrások lehetnek, valódi sikerélményt, örömteli együttlétet nyújthatnak. Tájékoztatóinkkal, szakemberek közreműködésével segítséget kívánunk nyújtani a drogfogyasztásban érintett fiataloknak, szüleiknek és minden, a téma iránt érdeklődőnek.

 

Az október 3-i, a Nagyhídnál megrendezett „TÉR-KÉP” című alkalom után október 9-én, csütörtökön, a patakparti játszótéren „SPORT-TÉR”, október 17-én, pénteken, a patakparton „TÉR-ZENE”, október 29-én, szerdán, a játszótéren „KAPCSOLAT” címen tartunk közös alkalmakat. (Az utóbbi természetjárást, kutyasétáltatást takar egyébként.)

 

A drogproblémákkal küzdő gyermekek szüleinek kéthetente péntekenként 17 órától szülőcsoportot tart a Válaszút Misszió szakembere. Szeptember 26-án már egyszer együtt voltunk, a következő szülőcsoport pedig előreláthatólag október 17-én lesz.

 

Programjaink ingyenesek, szeretettel várunk minden érdeklődőt, különösen, akiknek fontos, hogy Maglódon minden tőlünk telhetőt megtegyük fiataljaink, gyermekeink védelmében. Teret nyitunk a közös gondolkodásnak, az érintettek és érdeklődők megszólításának, együttműködési lehetőségeknek az ártalomcsökkentés és a megelőzés érdekében.

 

2014. október 9., 14–18 óra

„Játék Sátor” – társas és közösségi játékokkal
„Fórum Sátor” –  rendkívüli fogadó óra szülőknek és érdeklődőknek, szakemberekkel

Meghívott vendég: Péli Kinga rendőr alezredes (igazságügyi vegyész szakértő, mentálhigiénés szakember, 5 fiúgyermekes édesanya)

„Pörögj Tisztán!” – kerékpáros ügyességi próba

A biciklipályás ügyeskedőt vezetik: a maglódi rendőrség tagjai

 

2014. október 17., 14–18 óra

„Játék Sátor” – társas és közösségi játékokkal
„Fórum Sátor” –  rendkívüli fogadó óra szülőknek és érdeklődőknek, szakemberekkel

Meghívott vendég: Erős Éva, a Kallódó Ifjúságot Mentő Misszió Válaszút Droginformációs Iroda munkatársa

„Pörögj Tisztán!” – játékos sporttevékenységek (petang, pingpong)

 

2014. október 29., 14–18 óra

„TÉR-Túra” – Természetjárás, kutyasétáltatás a „Mentsvárban” Tisztán! ÉRted!

 

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat munkatársai

 

Utoljára frissítve: 2014-10-09 00:48:24

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>