. Ma Auguszta napja van.
Szurdokszépség
2016-07-20 20:16:47
Szurdokszépség

Szurdokszépség

A Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület kétnapos túrát szervez július 23–24-én a 23. számú kéktúra útvonalán.

 

Magyaország leghosszabb túraútvonalának egyik legszebb része ez. Bár a teljes szakasz Szarvaskőtől Putnokig tart, és 57,3 km (+2085m/-2164m szintkülönbséggel), a tervezett útvonal „csak” a Bélapátfalva–Putnok közötti vonal. Igaz, a bátrabbak az első nap nekivághatnak még a Szarvaskő–Bélapátfalva szakasznak is. A rövidített első napra 27,1 kilométert, a másodikra 19,1 kilométert irányoznak elő a szervezők.

 

A Bükk-vidék északnyugati oldalán fekvő Upponyi-hegység egyedülálló természeti szépsége lenyűgöző. A Bükk talán leginkább megkapó része hazánk legnagyobb szurdoka, az Upponyi-szoros. Itt a legmagasabb csúcsok sem érik el a 450 métert, mégis megdobogtatják még a magashegységek szerelmeseinek szívét is.

 

Mint korábban megírtuk, a MASZAT június 18-tól 4 napos sátortábort szervezett a Szőc melletti Kövér Egér tanányán, a Bakonyban. Augusztusban pedig a szomszédországbeli Bihari-hegységet hódítja meg az egyesület.

 

Az írás Turóczi Csaba, a MASZAT alelnöke túraleírásának felhasználásával (lerövidítésével) készült.

A képek forrása is az egyesület közösségi oldala.

 

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>