. Ma Márk napja van.
Szíverősítők
2014-06-15 01:13:21
Szíverősítők

Szíverősítők

Az „Ami nem öl meg, az megerősít” facebook-csoport június 14-i jótékonysági futó-, illetve sétálórendezvényén 32 000 Ft adomány gyűlt össze.

 

 

A 2013 novemberében létrejött csoport immár 7 jótékonysági gyűjtést szervezett, alkalmanként 140–180 ezer forintos önzetlen támogatásban részesítve betegség, szociális helyzet vagy más okból komolyan segítségre érdemes maglódiakat. Júniusban olyan rászoruló családokat segítenek majd, ahol különféle egészségügyi problémákkal küzdő gyerekeket nevelnek, és ahol ezért minden forintra nagy szükség van.

 

A csoport bevételei alapvetően önkéntes felajánlások jótékony célú online értékesítéséből származnak, bár közvetlen adományok is előfordulnak. Péntekenként a gyűjtések kiegészítésére ruhavásárt tartanak a „központban”, az ötletgazda, Papp Ildikó Damjanich utcai bizományi kereskedésében. Mellette Szabó Tímea (aki a Polgármesteri Hivatalban szociális ügyekkel foglalkozik) és Szabó Zsuzsa (a Maglódi anyukák adok-veszek csoport kitalálója, fordító) alkotja a csoport vezetését.

 

A június 14-i rendezvény volt az első olyan rendhagyó program, amely a jótékonykodók motiválását, az egyébként szinte határtalan segítő kedv ébren tartását szolgálta; ötlet azonban sok van. A 10 órakor a Martinovics térről elrajtoló és a Nagyállomáshoz érkező több mint 50 fős „versenyt” Patainé Csécs Beáta nyerte meg, Szabó Alex második osztályos tanuló lett a második, illetve Gyarmathy Angéla a harmadik, akiknek a szervezők mellett Kérges László alpolgármester is gratulált. A fődíjat, egy tortát, a Horváth cukrászda ajánlotta fel, míg a frissítőkről az Auchan áruház gondoskodott.

 

Köszönet a képekért és az információért a csoport vezetőinek.

Forrás:  azAmi nem öl meg, az megerősít” közösségi oldal

 

A képeken: Papp Ildikó (2. kép, középen), Szabó Tímea (Papp Ildikó jobbján) és Szabó Zsuzsa (balra); Patainé Csécs Beáta (1. kép, középen feketében, karján készülékkel), Gyarmathy Angéla (mellette, fehér dresszben) 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2014-06-15 22:41:12

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevéve...
Bővebben >>