. Ma Emma napja van.
Soha vissza nem térő alkalom: Most Múlik
2017-03-13 11:08:21
Soha vissza nem térő alkalom: Most Múlik

Soha vissza nem térő alkalom: Most Múlik

„A »Most múlik pontosan« agyonhallgatott sláger, mikor a Quimby, mikor a Csík zenekar előadásában. A »Most múlik« olyannyira bevonult a városi folklórba és nem csak oda, hogy sokan biztosra tudják, ez egy régi szép népdal. Még akkor is, ha a költő, a nép ajka (Kiss Tibor) a kábítószerekkel való küzdelmét foglalja lila ködbe: »szaladjon kifelé belőlem gondoltam egyetlen« vagy »az Isten kertjében, almabort inhalál«.

 

A mostani »Most Múlik« nem Quimby és nem Csík. Könczei és Maros. Bemutató a Maros Művészegyüttesnél Könczei Árpád rendezésében: showcentrikus táncszínházi paródia a felgyorsult és versengő világról, néptáncolásról, a revüsödő folklórról és a kortársiaskodásról” – olvashattuk a Marosvásárhelyi Rádió honlapján a Maros Művészegyüttes 60 éves fennállásának ünnepsége keretében megrendezett bemutatóról.

 

A Magyarországon turnézó táncegyüttes nem minden kisvárosba látogat el, de Maglód kivétel. Érdemes hát élni e kivételes alkalommal, amikor is március 19-én, vasárnap este a MagHázban is látható lesz az előadás, „mely a humor és a paródia eszközeivel magát a népzene és néptánc mai színpadi, de akár táncházi formáit is görbe tükör elé kívánja tenni. Feldolgozás, táncszínház és táncverseny címszó alatt majdnem minden revüsödik – piros nadrágos férfiak, eltúlzott mozdulatok, öncélú térformák, lehetőleg szaladva táncolt motívumokkal, felgyorsult zene és tánc, úgynevezett világzene – világtánc. Ha meg revü, akkor »lila köd« – ajánlja magát a táncegyüttes.

 

Művészeti tagozatosoknak kötelező darab, a többieknek csak muszáj... Mert több mint bűn, hiba kihagyni az ilyen lehetőséget.

 

Utoljára frissítve: 2017-03-13 14:24:16

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>