. Ma Auguszta napja van.
Polgárvédelmi képzés
2014-09-01 03:07:00
Polgárvédelmi képzés

Polgárvédelmi képzés

86 fő tett esküt augusztus 29-én délelőtt a régi művelődési házban, és ezzel megalakult az új maglódi polgárvédelmi szervezet.

 

86-an esküdtek fel tehát arra, hogy Magyarország természeti és civilizációs katasztrófák elleni védekezésében legjobb tudásuk szerint részt vesznek. Az M0 körgyűrű közelsége okán nőtt a korábbiakhoz képest Maglódon a katasztrófák kockázata. Ehhez képest 150 főből álló szervezetet kell a városnak a katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló 2011. évi CXXVIII. törvény rendelkezései szerint felállítania.

 

Számukra tartott képzést szombaton délelőtt Mihályi Sándor tűzoltó őrnagy, a monori katasztrófavédelmi kirendeltség megbízott polgári védelmi felügyelője. A képzésen a település esetleges veszélyeztetettségi esélyeiről, jogi ismeretekről, a szervezetrendszer, a riasztásról és a mozgósításról esett legtöbb szó az alapfokú elsősegély-nyújtási, munka- és balesetvédelmi ismeretek mellett. (Azok számára, akik most nem tudtak megjelenni a képzésen, tavasszal másik képzési napot tartanak.)

 

Maglódon az eddigi tapasztalatok szerint a vízkár sújtja leginkább a lakosságot, ezen belül is a belvíz okozza a legtöbb gondot.

 

Felső képünkön Tabányi Pál polgármester köszönti a képzés résztvevőit (a törvény szerint a polgármester irányítja és szervezi illetékességi területén a felkészülés és a védekezés feladatait)

 

 

Utoljára frissítve: 2014-09-01 03:08:56

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az Orbán család már hosszú évek óta építgeti, szépítgeti a hatvanpusztai luxusmajorságot, József nádor egykori...
Bővebben >>