. Ma Andrea napja van.
Pápes Tibor-díjas: Bolláné Kalmár Edit
2016-08-24 17:01:43
Pápes Tibor-díjas: Bolláné Kalmár Edit

Pápes Tibor-díjas: Bolláné Kalmár Edit

Maglód Város Önkormányzata megbecsülése és tisztelete jeléül Pápes Tibor-díjjal köszöni meg Bolláné Kalmár Edit odaadó egészségügyi munkáját.

 

Az 1969-ben született Kalmár Edit 1988-ban végezte el a hatvani egészségügyi szakközépiskolát. A következő évben költözött férjével Maglódra. Két esztendeig volt óvónő, de 2000 óta Simon József főorvos mellett dolgozik, mint nővér. 2002-ben Kerepestarcsán HÍD felsőfokú szakképesítést is szerzett, és körzeti ápolónőként több nővér szakmai felügyeletét kellett ellátnia.

 

Mindenki csak Editkének ismeri és szólítja. Munkája ugyanis hivatás, szerinte nem lehet tanítani és megtanulni, hogyan bánjunk a betegekkel, ennek belülről kell fakadnia. Ma már az új szakrendelőben is dolgozik: a vérvételes előjegyzéseket regisztrálja. Kollégái, akár a nővérek, akár a főorvosok, de a betegek is mindannyian lelkiismeretességét, kedves személyiségét emelik ki. Igazi „villámhárítóként” működik a körzeti orvosi rendelőben.

 

Részt vesz a lakossági szűrések megszervezésében, lebonyolításában, és segíti a szakorvosokat. A nyári táborokba pedig elsősegély- és gyógyszercsomagot készít. Alkalomadtán a maglódi rendezvényeken ügyeletet is vállal. A páciensek sokszor megvárják, míg a szabadságáról visszajön. Sőt, házhoz mennek hozzá, de még senkit nem küldött el válasz nélkül: ha néha mással nem is lehet, de egy jó tanáccsal mindig segít. 2 emberéletet is megmentett már.

 

Hobbija a varrás és a hímzés. A Kacamajka Néptáncegyüttesnek, ahová 2 felnőtt gyermeke révén kapcsolódott be, sokat segít: ruhákat varr, díszletet készít, sőt fuvaroz, végszükség esetén hangosít is. A próbaterem felújításában szintén nagy szerepet vállalt. Hevesen született, Pélyen járt iskolába, de Heves után itt, Pest megyében talált rá a hivatásra és az otthonra.

 

Képeinken: Bolláné Kalmár Edit átveszi a Pápes Tibor-díjat Tabányi Pál polgármestertől és Kérges László, illetve Remport Csaba alpolgármestertől 2016. augusztus 20-án

Utoljára frissítve: 2016-08-26 01:20:43

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>