. Ma Emma napja van.
Oda a dobogó, oda az igazság?
2014-07-01 07:24:41
Oda a dobogó, oda az igazság?

Oda a dobogó, oda az igazság?

Asztalitenisz-csapatunk az egész bajnokság során harcban állt a megyei II. osztály déli csoportjában a feljutó helyekért. Végül azonban, ha csak egy hajszálnyival is, de lecsúszott a dobogóról. Márton Balázséknak sportszerűtlenség következtében meg kellett elégedniük a IV. hellyel. Ennek ellenére talán mégis magasabb osztályban indulhat az első gárda… Bódi Imre szakosztályvezetővel beszélgettünk.

 

 

 

 

 

Maglódi TC: A bajnokság kezdetétől az élmezőnyben tanyázott az I. csapat, végül mégsem sikerült a dobogóra állnia. Miért maradtak érem nélkül a fiúk?

 

Bódi Imre: Valóban így történt, de abban bizony van egy kis turpisság, hogy végül nem szereztünk érmet. Az utolsó fordulóban a már bajnok Budaörs „lefeküdt” a velünk harcban álló és nagy hátrányban lévő Csömör csapatának. Jó kapcsolatot ápoló vezetőik valószínűleg megegyeztek, mert a Csömör pont annyival nyert, amennyivel kellett neki. Az addig egyetlen vereséget beszedő Budaörsöt 17–1-re verte meg! Így hiába volt közöttünk pontazonosság, a jobb szett arányuknak köszönhetően ők lettek bronzérmesek. Mondanom sem kell, ez mennyire bosszantó. Úgy gondolom, megérdemeltük volna legalább a harmadik helyet.

 

MTC: Le kell mondanunk a hőn áhított feljutásról?

 

BI: Még nincs kizárva a feljebblépés. Noha csak az első két csapat jut tovább, mégis reménykedhetünk, ugyanis információink szerint az I. helyezett Budaörs és a II. Kakucs is szétesett, tehát nem tudják vállalni a magasabb osztályban való indulást. Így lehetőségünk nyílhat a feljebblépésre vagy közvetlenül, vagy az északi csoport III. helyezettje elleni osztályozót játszva. Reménykedünk, de csak augusztusban derül ki, hogy végül hol folytathatjuk.

 

MTC: Adottak-e a feltételek a megyei I. osztályhoz?

 

BI: Természetesen. Mind a terem, mind az asztalok, mind a játékoskeret alkalmas a magasabb osztályú megmérettetésre.

 

MTC: Mennyire elégedett a II. csapat teljesítményével? Első bajnoki évükben három csapatot is megelőztek.

 

BI: Mindenképpen elégedettek lehetünk, hiszen ez még csak a tanulóév volt a számukra. A cél a csapatépítés és a bajnoki légkör megszokása volt, ami sikerült is. Folyamatosan fejlődtek, és egyre szebb eredményeket eléve végeztek végül a jónak mondható IX. helyen.

 

MTC: Hány főből áll egy-egy csapat? Kik az elmúlt szezon legeredményesebb maglódi asztaliteniszezői?

 

BI: Az I. csapat öt, a II. hat-hét versenyzőből állt. Egyrészt a formától, másrészt a szabadidőtől függött, hogy melyik négy játékos léphetett asztal mögé. Előfordult, hogy csak hárman tudtunk kiállni, mégis nyerni tudtunk, de volt olyan is, hogy a legerősebb négyes sajnos alulmaradt. Az I. csapatból ketten is 70 százalék felett teljesítettek. Tombor Attila 64 győzelme mellett csak 20-szor kapott ki, míg Márton Balázs 63 sikerrel vett szettje mellé csupán 25 vereséget könyvelhetett el. Tehát előbbi 76, utóbbi 71 százalékos mutatóval igen kimagaslóan teljesített. A II. csapatból Kiss Ferenc 61 százalékos teljesítménye ugyancsak jónak mondható.

 

MTC: Elégedettséget érzek a szavaiból.

 

BI: Igen, összességében elégedettek lehetünk, bár a már említett „turpisság” miatt maradt bennünk tüske. Egy esetleges feljutás viszont kárpótolna minket. Többet érne számunkra, mint az elveszített bronzérem.

 

MTC: Mi volt az elmúlt időszak legkedvesebb emléke?

 

BI: Talán a II. helyezett Kakucs elleni hazai diadalunk, ami még úgy is nagy fegyvertény, hogy a legjobb játékosuk hiányzott.

 

MTC: Legnagyobb kudarc?

 

BI: Nem vereséget említenék, hanem a szezonbeli három döntetlenünket, amelyből ha csak egy győzelem lett volna, nem kellett volna lemondanunk a harmadik helyről.

 

MTC: Várható változás a keretekben?

 

BI: Igen, az idén legtöbbet fejlődött játékosunk, az I. csapatban tartalékként szereplő Gerencsér Norbert, ősztől a több bizonyítási lehetőség érdekében a II. csapatban fog asztal mögé lépni. Ugyanakkor sikerült tovább erősíteni az I. csapatot. A Heves megyei NB III-ból érkezik hozzánk egy versenyző, sőt, ha sikerül szponzort találnunk, akkor egy NB I-es asztaliteniszező érkezése is lehetséges. Vele nemcsak játékosként, hanem edzőként is számolnánk.

 

MTC: Mikor kezdődik a felkészülés?

 

BI: Nem állunk le, folyamatosan edzünk. Az érdemi munka azonban augusztusban kezdődik, amikor is igyekszünk minél jobban felkészülni a szeptemberi bajnoki rajtra. Reméljük, az I. csapattal már egy osztállyal feljebb.

 

 

-------

 

Szöveg és kép: Maglódi TC

1. fotó: Az I. csapat

2. fotó: A II. csapat

3. fotó: Bódi Imre szakosztályvezető


Utoljára frissítve: 2014-07-05 22:08:29

További híreink
Magyar Péter, a hiányzó hős
Bármilyen előzmény nélkül, mint derült égből a villámcsapás, én is úgy találkoztam először Magyar Péter nevével - Bruck András FB-jegyzete.
2024-04-13 08:33:55, Hírek, Sport Bővebben
Kovács államtitkár Magyar Péterről: ezt következmények nélkül nem lehet hosszú távon művelni
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
2024-03-22 12:58:01, Hírek, Sport Bővebben
A Momentum szerint Sulyok Tamás méltatlanná vált a köztársasági elnöki pozícióra
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnöki pozícióra, ugyanis hazudott a családjával kapcsolatban.
2024-03-22 12:57:58, Hírek, Sport Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Az önkormányzati választáson főpolgármesterként induló Vitézy Dávid a BKK-rendészet megerősítése után új szór...
Bővebben >>