. Ma Emma napja van.
Nyáron is elkél a segítség
2015-07-09 17:35:08
Nyáron is elkél a segítség

Nyáron is elkél a segítség

A Maglód Város Szociálisan Rászoruló Gyermekeiért és Családjaikért Alapítvány immár 2 éve olyan hátrányos helyzetű gyermekek és családjaik támogatásában vesz részt, akik pár száz forint jövedelemkülönbség miatt pottyannak ki a „szociális védőháló” lyukain, pedig bizonyos okokból (például egyik szülő betegsége vagy elvesztése, munkahely megszűnése, tartósan beteg családtag gondozása miatt) mindennapi megélhetési gondokkal küzdenek.

 

Ezeknek a családoknak a nyár sem a felhőtlen kikapcsolódást hozza el, nem egzotikus tájakra történő utazások tervezgetése okoz számukra fejtörést, hanem a napi betevő előteremtése, jobb esetben a gyermek(ek) valamilyen – még számukra is megfizethető – táboroztatási költségének előteremtése. Ne felejtsük: a nyári örömök minden gyermek számára szükségesek, mert csak így, lelkileg-fizikailag megerősödve, élményekkel gazdagodva kezdhetik szerencsésebb társaikhoz hasonló esélyekkel az új tanévet, ami az eredményes tanulás elengedhetetlen előfeltétele.

 

Az Alapító Okiratunkban vállalt tevékenységek közül ezen a nyáron is elsősorban a rászoruló gyerekek óvodai-iskolai étkeztetéséhez, nyári táboroztatási költségeihez, ezen kívül a Családsegítő Szolgálat nyári programjához tudunk hozzájárulni. Mindehhez anyagi forrást az alapító Maglód Projekt Kft. 100 ezer forintos törzsvagyona, valamint a 2015-ben pályázaton elnyert 800 ezer forintos önkormányzati támogatás biztosított.

 

Kuratóriumi tagjaink óvodai, illetve iskolai pedagógiai munkát, védőnői, családsegítői feladatokat látnak el, így a leginkább rászoruló gyerekek és családok kiválasztása ezúttal is rajtuk keresztül, a hozzájuk eljuttatott egyedi kérelmek, észrevételek alapján, a felügyelő bizottsági tagok egyetértésével történt.

 

A 2015-re kitűzött terveink között szerepelt, hogy ne csak az intézményi étkezési költségek átvállalásával, a szabad idő hasznos eltöltéséhez nyújtott támogatással segítsünk, hanem az érintett családok hétvégi étkezési lehetőségeinek megoldására is találjunk alternatívát. Kiemelt figyelmet fordítottunk azokra a családokra, ahol a családi költségvetés anyagi gondjai fogyatékkal élő gyermek, tartós betegséggel küzdő szülő vagy csekély nyugdíjjal rendelkező nagyszülő eltartása miatt nagyobbak. Mindezeknek a szempontoknak megfelelően ezen a nyáron 3 gyermek júliusi–augusztusi óvodai étkezési költségét tudtuk átvállalni, hiszen továbbra is mottónk: „Már egy ebéd is egy új esély!”

 

Az általános iskolai táboroztatásban részt vevő rászoruló gyermekeket 150 ezer forinttal, a Családsegítő szünidős programjában részt vevő, más támogatáshoz nem jutó rászoruló gyerekeket pedig 50 ezer forinttal támogatta alapítványunk. Ezen kívül 9 család számára 160 ezer forint értékben olyan utalványokat állítottunk ki, amelyeket helyi húsboltban vásárolhatnak le júliusban, augusztusban.

 

Ez a híradás arról a segítségről szólt, amelyre szerény eszközeinkkel nyáron futotta, bár „úgy érezzük, hogy amit teszünk, csak egy csepp a tengerben. Anélkül a csepp nélkül azonban sekélyebb volna a tenger – valljuk Teréz anyával.

 

Berecz Tamásné

kuratóriumi elnök

 

Az 1. képen Teréz anya (a kép forrása itt)

A 2. képen cikkünk szerzője, Berecz Tamásné egy 2 évvel ezelőtti jótékonysági előadás főszereplőjével

 

Kapcsolódó cikkeink:

A maglódi rászorultakért

Legalább 40 éve nem ettem narancsot!

Jótékony szellemeskedés: Karácsonyi ének

A kéz, a hang és a szív

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A politikusok korrupciós ügyeit és a gazdasági szereplők visszaéléseit szeretné felgöngyölíteni oknyomozó csap...
Bővebben >>