. Ma Orbán napja van.
Népdallal köszöntötte Maglód a tavaszt
2017-03-20 22:59:40
Népdallal köszöntötte Maglód a tavaszt

Népdallal köszöntötte Maglód a tavaszt

„Érik a ropogós cseresznye…” – énekeltette be Mácsainé Szegő Klára a VI. Területi Népdaléneklő Verseny résztvevőit március 20-án délután a MagHázban.

 

Hamarosan az is érik, ezúttal azonban Tóth Csilla és Mészáros Mária szervezőmunkájának köszönhetően 65 alsó tagozatos gyermek tehetsége ért be Maglódon, ahová a Vermesy Péter Általános Iskola és AMI vendégeként Gyömrőről, Pécelről és Üllőről is érkeztek hagyományt dalolni.

 

A Kodály-év méltó megünneplése a mai nap, ami nem is igazán verseny, inkább seregszemle: ha most nem sikerült megmutatni, mi lakozik a torkokban, legközelebb újra meg kell próbálni – hangsúlyozta Kostyák Attila az eredményhirdetéskor.

 

Arany, ezüst és bronz minősítéssel értékelték a gyermekek népdal-összeállítását a szeretettel figyelő 3-3 tagú zsűrik, különösen a műválasztásra, a tiszta énekhangra, a ritmusra és az előadásmódra figyelve. A maglódi diákok közül bronz minősítést kapott Czéh Bálint, Cseh Lili Réka (2. e oszt.) és Pallaga Petra (3. a), ezüstöt Meester Johanna, Tarnótzky Fanni (2. a), Koricsánszky Katica (3. a), Kis Éva Cecilia és Nagy Eszter (4. d), illetve arany minősítést érdemelt Butt Márton (1. d), Koch Fanni (2. a), Farkas Réka (3. d) és Papp Miklós (4. a).

 

A zsűri munkájában Kostyák Attila, Mácsainé Szegő Klára, Osztertágné Szeili Mariann, Péterné Duruc Tünde, Szencziné Bajári Mária és Telek Tamásné vett részt Ruskó Róbertné, Szabó Lászlóné és Laposa Julianna „vendégszereplésével”. A maglódi diákok felkészítését Késmárky Uzonka, Kis Demeter Erika, Mácsainé Szegő Klára, Osztertágné Szeili Mariann, Péterné Duruc Tünde és Tomcsányiné Kovács Katalin munkájának köszönhetjük.

 

„Tavaszi szél vizet áraszt, / Virágom, virágom, / Minden madár társat választ, / Virágom, virágom…” – énekelték végül Kostyák Attila vezényletével újból együtt a tavaszi nap-éj egyenlőség, azaz a tavasz beköszöntével egy időben a maglódi Területi Népdaléneklő Versenyt választó gyerekek.

 

1. kép: A 4. osztályosok seregszemléje a könyvtárban

2. kép: Az 1–2. osztályos minősített népdalosok

3. kép: A 3. osztályos minősített énekesek

4. kép: A minősített 4. osztályos népdalénekesek

 

 

Utoljára frissítve: 2017-03-21 08:56:41

További híreink
Maglódi viseletek
Leány- és menyasszonyi viseletünket mutatja be a világnak a Folkpédia.
2018-03-29 11:50:15, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
25 nő + 20 év = Nőklub
Minden sikeres nő mögött áll egy férfi: együtt ünnepel a Nőklub.
2018-02-26 00:42:36, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
A politikai gyilkosságokra emlékezve
Február 24-én a patakparti kopjafákhoz várják a tisztelgőket.
2018-02-24 01:25:52, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Zenés felvonulás, kétnyelvű istentisztelet és pünkösdi bál a program.
Bővebben >>