. Ma Auguszta napja van.
Napi 1800 véradó
2018-09-28 12:44:08
Napi 1800 véradó

Napi 1800 véradó

Véradás lesz a MagHázban. Vért adni igazán személyes döntés.

 

Keszthelyi Zsolt: „Még az ősidőkben, ’85-ben a határőrségnél kezdtem el vért adni, akkor még a plusz szabiért. Azóta viszont valahogy az életem része lett. Örülök, hogy segíthetek, és annak, hogy az egészségem engedi, hogy véradó lehessek. Az eltelt idő alatt 93-szor adtam vért, így 51 évesen remélem, hogy még sok emberen segíthetek, és egészséges maradok.”

 

 

Dr. Csontos Norbert: „Függő vagyok: eddig 92-szer éreztem, hogy menni kell.”

 

Királyné Csák Tünde: „A másik oldalról megközelítve: 8 évvel ezelőtt szülés közben nagyon sok vért vesztettem. Ha akkor nem kapok 2 zacskó vért, akkor most valószínűleg nem írhatok itt nektek… Szerencsém volt, hogy éppen volt a vércsoportomnak megfelelő vér. Örök hálám minden kedves véradónak, minden tiszteletem és köszönetem az övéké, hisz nekik köszönhetően láthatom felnőni a kislányomat."

 

Váradi Zsoltné: Nagyon sokáig nem volt, aki megfogja a kezemet és példát mutatva elvitt volna magával véradásra. 19 évesen még vérszegény voltam, majd a szülések után, ahogy nőttek a gyerekek, éreztem, nekem vért kell adnom. A véradás belülről jön, éreznie kell az embernek, hogy mennie kell. Nálam fejben dőlt el minden. Igyekszem tudatosan élni, helyesen táplálkozni, hogy ha letelik az adott idő, tudjak vért adni. Soha nem azt fontolom, hogy ki fogja kapni, csak azt, hogy én alkalmas legyek. Minden nap úgy élek, hogy ami nem öl meg, az megerősít. Nagyon hálás vagyok a sorsnak, hogy adhatok vért.”

 

Zelei Eszter: „Édesanyám életmentő műtétjéhez volt szükség vérre. Akkor adtam életemben először vért. A sikeres műtét után ígéretet tettem neki, hogy nem csak én leszek rendszeres véradó, hanem középiskolai tanárként minden évben szervezek véradást. Büszkén mondhatom, hogy sok tanítványom általam ismerte meg a véradás fontosságát, és vált rendszeres véradóvá. Sajnos édesanyám nem győzött a betegséggel szemben, de remélem, büszkén tekint rám a magasból.”

 

Varga Zoltán: „Segíteni jó. Egyszerűen jó! Jobb leszel tőle. Jobb lesz a világ tőle. Épp a véremet nem adnám oda annak, akinek az egészsége, az élete múlik ezen? Sosem hagynám ki ezt a nagyszerű alkalmat – sokkal önzőbb vagyok én annál!”

 

Ilyen történetek olvashatók a Magyar Vöröskereszt honlapján. Hiszen hazánkban NAPONTA 1800 véradót kell toborozni ahhoz, hogy a kórházi ellátáshoz szükséges vérkészítmény rendelkezésre álljon.

 

A MagHázban október 1-jén 9–13 óra között várják a (fényképes igazolvánnyal, lakcím- és TAJ-kártyával érkező) segítségnyújtókat véradásra. A remény hal meg utoljára, viszont a beteg legelőször. 

 

Neked nem kell egy szép történet?

 

Kapcsolódó cikkeink:

A hősök a vérüket adják

Pártos honfivér

Vér a véremből: véradás

„Véred a csodareggel”

Vér, vér, vér, vér! – Még nem a te véred?

Valóban vér a vérünkből: 0 RH -


 

Utoljára frissítve: 2018-09-28 13:53:33

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar P...
Bővebben >>