. Ma Csongor napja van.
Múzeumok Éjszakája és Szomszédünnep
2018-06-24 10:37:54
Múzeumok Éjszakája és Szomszédünnep

Múzeumok Éjszakája és Szomszédünnep

A MagHáz, illetve a Szeberényi Lajos Helytörténeti Gyűjtemény összekötötte a Múzeumok Éjszakáját és a hagyományos Szent Iván-éji tűzugrást egy új kezdeményezéssel: június 24-én 16 órától a múzeumnál színes programok kezdődnek.

 

A Helytörténeti Gyűjtemény a Múzeumok Éjszakáján 22 óráig tart nyitva. Az udvarán a Dzsingisz kán öröksége mongol kultúrtörténeti kiállításhoz kapcsolódva és Mongólia nagykövetsége jóvoltából egy eredeti jurta áll. Itt este 8-ig a nemezelés és a fémdomborítás rejtelmeibe vezeti be a gyermekeket Péter László gyűjteménykezelő. 18 órától dr. Obrusánszky Borbála előadása hozza közel hozzánk a mongolok történelmét. 20 órától a Hettyenfütty zenekar muzsikája segít Szent Iván éjjelére hangolódni. 21 órától a Kacamajka és a Bem táncegyüttes közreműködésével Maglódon is szétugraszthatjuk a fényt a sötétségtől, átélhetjük a tűzugrás mágiáját, a csillagászati nyár kezdetének misztériumát.

 

A hagyományos programokat egy új kezdeményezés egészíti ki: „A Szomszédünnep célja, hogy a városokban, ugyanazon a szűk területen belül, mégis egymástól elszigetelten élő emberek, akik nap mint nap egymás mellett szállnak be az autóba munkába induláskor, akiknek egy iskolába járnak a gyermekeik, akik ugyanabban a parkban futtatják a kutyáikat, akik minden nap ugyanabban a boltban vásárolnak be munka után – egyszóval a szomszédok, akik látásból már jól ismerik egymást, szót váltsanak egymással.”

17 órától fellép a Dumaszínház stand up előadója, Beliczai Balázs. Kovácsné Domine Betti segítségével angyali üzenetet kaphatnak a patakpartra látogatók. A Szomszédünnepet 100 darab kívánságléggömb éjszakába engedésével zárja a MagHáz.

 

Utoljára frissítve: 2018-06-24 10:38:46

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Szerinte Magyart elhagyta a felesége és ez bosszúállásra sarkallja.
Bővebben >>