. Ma György napja van.
Mozgó mozi a MagHázban
2017-11-05 11:42:03
Mozgó mozi a MagHázban

Mozgó mozi a MagHázban

A vasárnap délelőtti matinéval (van még, ki e szóra emlékszik?!) begördült Maglódra a Mozgó Mozi.

 

A 10 órás előadáson a Lego-rajongó gyerekek izgulhatnak Ninjago csöpp szigetéért, amelyet rejtélyes ellenség ostromol. Mire elrágcsálják a kis nézők a frissen pattogtatott kukoricát,a 6 legyőzhetetlen nindzsasrác is visszaveri az ellent.

 

A vasárnapi iskola után és/vagy a vasárnapi ebéd előtt délben még másik animációs családi film következhet: a Fantasztikus utazás Óz birodalmába. Sikerül-e vajon a galád Urfin legfőbb vágya, és megkaparintja-e a hatalmat a meseszép Varázs Földe felett? Valami azt súgja, lesz ehhez Dorothynak, a bátor kislánynak és barátainak, Oroszlánnak, Bádogembernek és Madárijesztőnek is néhány keresetlen szava!

 

A 14 órás film még mindig a családi mozizókat célozza, bár már valamivel borzongatóbbnak tűnő témával: hogyan keveredhet barátságba Rudolph, a 13 éves vámpír fiú (épp a sok századik szülinapi bulijára készülve) egy kísértettörténetekért rajongó hétköznapi sráccal? Mindenesetre az elvetemült vámpírvadászokat meg kéne állítaniuk.

 

A délután már a felnőtteké: George Clooney filmjében Matt Demonnal egy olyan apáért, férjért szoríthatjuk a MagHáz színháztermének székszéleit, akinek az emberi romlottság legmélyebb bugyraiba kell leküzdenie magát, hogy megvédje gyermekeit, házát, mindenét: 16 órakor kezdődik a Suburbicon.

 

A 18 órás filmről elég annyi: Maglódon is Pappa pia. Megérkezett a közönségkedvenc magyar romantikus vígjáték. Csupó Gábor filmjében Stohl András, Nagy Feró, Szabó Kimmel Tamás, Reviczky Gábor játszik vígan.

 

Az este 8-kor kezdődő kalandfilmben, a Dzsungelben 3 hét túlélés, a lét a tét: a Harry Potter-filmekből jócskán kinőtt Daniel Radcliffe szerez tán túlságosan is mély benyomást az amazóniai őserdő lenyűgöző, felfedezetlen területeiről.

 

50 évvel ezelőtt a mai rendőrőrs helyén állt épületben még „mozis” Magdi néni volt a gépész (2. kép), a Mozgó Mozi Művekben már Sándor (bácsi) várja 3 D-s szemüvegekkel és pattogatott kukoricával az óriás vászon varázsa alól szabadulni nem kívánókat. Úgy tudni, a hatvanas években a lányok Maglódon még a mozihoz mentek (nem a moziba), hátha akad fiú, aki befizeti őket, esetleg segít oldalt belógni… Hogy a MagHázba nehezebb-e besomfordálni, azt nem árulhatjuk el, de mindenképpen olcsóbb helyben filmezni, mint beutazni a fővárosba: a felnőttek a 3D-filmekért 1600, a 2D-alkotásokért 1300 Ft-ot fizetnek, a nyugdíjas és diákjegyek 1300 és 1000 Ft-ba kerülnek. 25 fő felett csoportos kedvezmény jár: 1000 és 800 Ft a kétféle D-ár. A pénztár a vetítések előtt fél órával nyit.

 

Legközelebb pedig december 3-án gördül be a mozi Maglódra újra.

 

Köszönet az 1. fotóért Kamarás Zoltánnak

A 2. fotó a MagHázban látható Beszélő képek című helytörténeti kiállításon látható

 

 

Utoljára frissítve: 2017-11-05 11:56:57

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Magyar Péter bejelentése csalódás. Remény helyett további reménytelenséget, válaszok helyett további kérdéseke...
Bővebben >>