. Ma Gedeon napja van.
Monori komédia Maglódon
2015-10-12 16:05:00
Monori komédia Maglódon

Monori komédia Maglódon

Maglódon szerepel október 22-én a Monori Színház, Hans Sachs farsangi komédiáival.

 

Hans Sachs, az előadás szerzője, 1494-ben született Nürnbergben egy szabómester fiaként, és 82 éves korában, több mint 6000 művet hátra hagyva a középkor egyik legismertebb mesterdalnokaként hunyt el. A reformáció oldalára állva, Luther tanainak terjesztésével nagy népszerűségre tett szert. Több ezernyi mesterdalt, színpadi műveket, meséket, zsoltárokat és példázatokat írt. Patkós József rendezésében hat farsangi tréfáját adják elő a MagHázban fellépő színészek (két részben).

 

A jelenetek: Ha meghal a férj; Gazduram kotlik; A szűkölő kutyuska; Három asszony a cselédjét szidja; Paradicsomjáró diák; Az ellopott kakas. Az önálló cselekménnyel bíró vásári komédiák önmagukban is mini színdarabok, tréfák, amelyek között nincs tartalmi összefüggés. Ám megtudhatjuk általuk, min nevettek 450 éve a bajor polgárok: oktalan, buta, önző és erkölcstelen társaikon... 

 

A monori és gyömrői amatőr színjátszókból álló csoport telt házas előadásokat tartott az elmúlt két évben határainkon túl, Nagyvárad és Beregszász magyar színházaiban, novemberben pedig a Kassai Kazinczy Nyelvművelő Napok keretében a legészakibb magyar nyelvű színházban lép fel Maglód után.

 

A színjátszó csoport produkcióit lassan másfél évtizede látogatjal a maglódi közönség is. Az előadásokat profi színészek vendégjátéka színesíti. Ezúttal a karakteres szinkronszínész, Besenyei Emma (Besenyei Ferenc unokahúga), valamint Pelsőczy László, az István, a király című film címszereplője, a Nemzeti Kamara Színház örökös tagja lépnek fel Maglódon.

További híreink
Együtt ünneplik a Reformációt
Közösen készül az emléknapra a 2 protestáns gyülekezet.
2018-10-25 00:18:13, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Élő hagyományunk nemzeti kulturális örökség
A Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén a maglódi pünkösdi evangélikus templomdíszítés.
2018-09-14 21:49:51, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Hadd legyünk itthon Maglódon!
Nehéz a közösségépítés az autópályák kereszteződésében.
2018-08-22 03:00:37, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
250 ezer szavazót veszíthetett eddig a Fidesz a kegyelmi botrány miatt – derült ki a 21 Kutatóközpont friss, r...
Bővebben >>