. Ma Gedeon napja van.
Mit mond Maglód? És hol mondhatja?
2016-10-01 13:26:45
Mit mond Maglód? És hol mondhatja?

Mit mond Maglód? És hol mondhatja?

A köztársasági elnök országos népszavazást tűzött ki október 2-ára. A feltett kérdés: „Akarja-e, hogy az Európai Unió az Országgyűlés hozzájárulása nélkül is előírhassa nem magyar állampolgárok Magyarországra történő kötelező betelepítését?”

 









A maglódi szavazókörök címe és helye:

1. szavazókör: Petőfi tér 2. (Helytörténeti Gyűjtemény, kiállítóterem, 1. kép),

2. szavazókör: Fő utca 1–9. (Központi iskola, 2. kép),

3. szavazókör: Fő utca 1–9. (Központi Iskola, 3. kép),

4. szavazókör: Fő utca 12. (Városháza, 4. kép),

5. szavazókör: Fő utca 24. (Régi művelődési ház, 5. kép),

6. szavazókör: József Attila krt. 33–35. (Nyaralói iskola, A épület, 6. kép),

7. szavazókör: Pasteur Lajos utca 26. (Vackor Óvoda, 7. kép),*

8. szavazókör: Szív utca 2. (Családi Pizzaház, 8. kép).

 

Az alábbiakban 8 térkép segítségével közöljük az egyes szavazókörökhöz mely városrészek tartoznak (1–8. kép). Aki továbbra is bizonytalan, hová kell mennie szavazni, az Országos Választási Iroda honlapján található kereső segítségével pontos választ kap, csak a lakcímét kell beírnia a lap rovataiba (4 adatot: megye, település, közterület, házszám).

 

 

Szavazni október 2-án (vasárnap) 6 órától 19 óráig lehet. A 19 órakor már sorban álló választópolgárok még szavazhatnak, de más már nem állhat be a sorba.

 

A szavazóhelyiségben az szavazhat, aki a névjegyzékben szerepel. A magyarországi lakcímmel rendelkező választópolgárok a névjegyzékbe automatikusan felkerültek. A voksoláskor igazolnia kell a személyazonosságot és a lakcímet. Előbbit magyar személyazonosító igazolvánnyal (elfogadják a régi típusú, könyvecske formájú igazolványt és az ideiglenes személyazonosító igazolványt is), magyar útlevéllel (akár ideiglenes útlevéllel is), magyar vezetői engedéllyel (jogosítvánnyal) vagy a fogvatartottak mozgóurnával való szavazásakor nyilvántartási adatlappal lehet igazolni. A lakcímet pedig lakcímkártyával (a lakcímbejelentésről szóló átvételi elismervényt vagy a régi, könyvecske alakú személyazonosító igazolványt elfogadják, ha tartalmazza a lakcímet) vagy a fogvatartottak mozgóurnával való szavazásakor a nyilvántartási adatlappal igazolhatják. A személyi azonosító átadásával is lehet szavazni, ha ezt tartalmazza a lakcímkártya vagy hatósági bizonyítvány vagy a személyazonosító jelről szóló igazolás. (Az egyes okmányok igénylése során kapott átvételi elismervény (A4-es nyomtatott lap) nem alkalmas a személyazonosság igazolására.

 

A választópolgár az igazolás után aláírás ellenében megkapja a lebélyegzett szavazólapot borítékkal. Szavazni az „Igen” vagy a „Nem” melletti körbe írt, két egymás metsző vonallal (pl. X vagy +) lehet. A kitöltött és borítékba helyezett szavazólapot a szavazóurnába kell helyezni. 

 

Mozgóurnát igényelhet csak az, aki nem tud a szavazóhelyiségben megjelenni egészségi állapota vagy fogva tartás (pl. előzetes letartóztatás, szabadságvesztés) miatt (kényelmi és a fentiektől eltérő más indokot nem fogadnak el. A fogyatékossággal élők is kérhetnek mozgóurnát tehát, illetve segítheti őket a kitöltésben az általuk választott segítő vagy a szavazatszámláló bizottság két tagja. Mozgóurnát október 2-án, vasárnap 15 óráig a szavazatszámláló bizottságtól lehet igényelni meghatalmazott útján, levélben vagy az Országos Választási Iroda honlapján. A kérelem meghatalmazottal vagy levélben való benyújtásához a formanyomtatvány letölthető innen. Mozgóurnával való szavazás esetén a szavazatszámláló bizottság két tagja a szavazás napján felkeresi a választópolgárt az általa megadott címen (pl. a kérelmező otthonában). Aki azonban mozgóurnát kért, már a szavazóhelyiségben nem szavazhat.

 

*Az Országos Választási Iroda térképén rossz helyre jelölték szavazókört, amely tehát nem a piros buborékkal jelölt helyen, hanem valóban a Pasteur utcai óvodában található.

 

Részletesebb tájékoztatás (amely alapján e kivonatos összefoglaló készült, itt található: Országos Választási Iroda honlapja (Gyakran ismételt kérdések fül).

 

 

 

 

 

Utoljára frissítve: 2016-10-01 20:40:09

További híreink
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben
70 milliós vesztegetéssel vádolják az MSZP két vezérét
Korrupció miatt gyanúsítottként hallgatta ki a nyomozó főügyészség Baja Ferenc volt szocialista minisztert.
2024-03-09 13:31:55, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bedő Dávid, a Momentum frakcióvezetője szerint két hét alatt vált méltatlanná Sulyok Tamás a köztársasági elnö...
Bővebben >>