. Ma György napja van.
Mesevárba a Meselényi utcán
2014-09-28 03:36:31
Mesevárba a Meselényi utcán

Mesevárba a Meselényi utcán

Szeptember 26-án átépítették a MagHázat. Mesevárrá. A Meselényi utca vezetett a színházteremből lett mesebirodalomba.

 

 

 

A Magyar Népmese Napján a nagy mesemondó, Benedek Elek 155. születésnapja alkalmából délelőtt a Buták versenye című zenés mesejátékot (2. fotó) nézhette meg mintegy 400 kisgyermek (10-től és 11-től) a Detre Meseszínház előadásában.

 

Délután is majdnem ugyanennyien jöttek: Benedek Elek mesefeldogozásait a 3. b1; a 3. d; a 4. a; a 4. e; az 5. a; 6. d és a 8. d osztály diákjai adták elő a „csak” érdeklődő osztályoknak és egymásnak. Felkészítő pedagógusaik, Vass Krisztina, Patkós Józsefné, Osztertágné Szeili Mariann, Telek Magdolna, Henter Györgyné, Nagy Judit–Kovács Bálint és Bodócs László segítségével elevenedett meg a gyermeki képzeletben többek között Furulyás Palkó (7. fotó) és A csillagszemű juhász (5. fotó), A kakas és a pipe (3. fotó) meg A 12 varjú (4. fotó), Nyakigláb, Csupaháj és Málészáj meg A kisgömböc (6. fotó).

 

Bár a hangosítás nem vetekedhetett a színházi élménnyel, a szervezők – köztük egy királylány, egy sárkány, boszorkány és varázsló, sőt egy manó is – mégis abban bíztak, hogy ha egész osztályokat mozgat meg egy különleges helyszínre vitt meseelőadás, amit ráadásul más osztályok előtt elő is lehet adni, az talán közelebb visz a mese lényegéhez, mint az ilyenkor szokásos mesemondó versenyek.

 

A Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat valódi, kemencében-hamuban sült pogácsával jutalmazta a kis színészeket. A nap végén (szintén a Családsegítő jóvoltából) fellobbant a mesemáglya is (8. fotó), előkészítendő a jövő évi Családi Mesenapot. Mire elhamvadt a parázs, és elszállt a Sharmáné Dippold Zsuzsa által elmondott, A kőleves című mese is, mindenki szent fogadalmat tett magában: jövőre még jobb lesz a Magyar Népmese Napja is, a Családi Mesenap is.

 

Nincs itt a vége, fuss el véle!

 

(Köszönet a fotókért Fekete Szilviának)

 

 

További híreink
Együtt ünneplik a Reformációt
Közösen készül az emléknapra a 2 protestáns gyülekezet.
2018-10-25 00:18:13, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Élő hagyományunk nemzeti kulturális örökség
A Szellemi Kulturális Örökség Nemzeti Jegyzékén a maglódi pünkösdi evangélikus templomdíszítés.
2018-09-14 21:49:51, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben
Hadd legyünk itthon Maglódon!
Nehéz a közösségépítés az autópályák kereszteződésében.
2018-08-22 03:00:37, Hírek, MÚLTIDÉZŐ Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Egy őrbottyáni földtulajdonos több mint kétmilliárd forintos kártalanítást követel, miután tervei szerint term...
Bővebben >>