. Ma Márk napja van.
Mesekalendárium a könyvtárban
2015-05-13 14:26:02
Mesekalendárium a könyvtárban

Mesekalendárium a könyvtárban

„Ha nem ismered a fákat, eltévedsz az erdőben, de ha nem ismered a meséket, eltévedsz az életben” – tartja a mondás. Pontosan ezzel az indulattal szervezik a Szeberényi Lajos Városi Könyvtár és a Mesefészek együttműködésében január óta a Mesekalendárium című hagyományőrző, alkotó-fejlesztő mesefoglalkozást a kisiskolásoknak.

 

 

 

 

 

Kissné Nezvál Eszter meseterapeuta, a Mesekalendárium kitatlálója és vezetője, közösségi oldalán így vázolta az áprilisi foglalkozást: „Ebben a bolondos hónapban többek között beszélgettünk az időjárásról, az év 100. napjáról, a nyusziról, de Sárkányölő Szent Györgyről is és a boszorkányokról. Sokat játszottunk, nevettünk, énekeltünk, meséltünk és egy tündérkendővel még varázsoltunk is. Mindezek után a gyerekek csodálatos sárkányokat és képeslapokat készítettek, de jutott idő a színezésre, rajzolásra is.” A havi egyszeri foglalkozások csak úgy épülnek egymásra, mint a kalendárium, amely „szállítja” a témákat, a néphagyományt, a mondókákat, az ünnepeket, dalokat, verseket, meséket, játékokat – tehát bárki bármikor bekapcsolódhat a foglalkozás-folyamba.

 

A májusi Mesekalendárium 15-én 17 órakor kezdődik a városi könyvtárban (Fő utca 4–6.). Jelentkezni a MagHáz Facebook-oldalán, a konyvtar@vk-maglod.bibl.hu címen vagy a 325-137 számon lehet. A Mesekalendárium önköltséges, a térítési díj 500 Ft.

 

Kissné Nezvál Eszter meseterapeuta, Boldizsár Ildikó tanítványa volt, képeinken rózsaszín felsőben

A kézműves foglalkozásrészeket Kubacsny Emese vezeti, a 3. fotón kockás ingben segít tavasztündéreket készíteni

 

 

Utoljára frissítve: 2015-05-13 14:54:10

További híreink
A bántalmazott nép és a kritikát nem tűrő remény
Demokratának lenni, azt jelenti, hogy megengedjük magunknak és másoknak is azt, hogy kérdései, sőt kételyei legyenek – Perintfalvi Rita FB-jegyzete.
2024-04-21 10:22:49, Hírek, Fókuszban Bővebben
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Míg a kérdésén gondolkodtam, „Hogy bírod lelkileg ezt a sok valóságot a fejedben?”, ő már válaszolt is: „Ha en...
Bővebben >>