. Ma Emma napja van.
Megyei érték az Apáink nyomdokain
2016-05-03 14:54:22
Megyei érték az Apáink nyomdokain

Megyei érték az Apáink nyomdokain

Sikerrel járt a maglódi pályázat: bekerült a Pest Megyei Értéktárba az Apáink nyomdokain – Kárpát-medencei magyar találkozó, adta hírül május 2-án a pestmegye.hu.

 

Az évtizedes múltra visszatekintő hagyományőrző találkozó „országosan ismert előadók fellépésével, gasztronómiai programokkal, böllérfesztivállal, egyházi rendezvényekkel egybekötve zajlik. Határon túli magyar közösségek találkozási lehetősége is egyben, ennélfogva pedig testvértelepülési és egyéb kapcsolatok építésére is alkalmat ad” – hangsúlyozza a megyei portál. Fontos, mozzanat „hogy a Maglódra érkező vendégeket házaknál, családoknál szállásolják el, így a rendezvény személyesebb, családiasabb jelleget kap, barátinak mondható viszonyok alakulnak ezáltal ki a különböző közösségek képviselői között. Mindez igazi összetartó, egymás hagyományait erősítő közösségeket kovácsol, … ami egyébként általában nem jellemző az ilyen rendezvényekre. A visszatérő vendég települések: Lövéte, Berzéte, Hosszúszó, Bene, Beregszász, Mezővári, Lendva, Dunaszerdahely, Várdaróc, Doroszló” – számol be az örömteli eseményről a megyei tudósítás.

 

A maglódi pályázatot dr. Lomnici Zoltán, dr. Szűcs Lajos és Tőkés László ajánlása is segítette. Pest megye 187 településéből Maglód mellett 115 helyszínen járt már az értéktár vándorkiállítása, noha a Megyei Értéktár eddig kevesebb, mint 40 tételnyi tágabb értelemben vett kultúrkincset tartalmaz. Ebből a mintegy 40-ből azonabn kettő maglódi: a Vermesy Művészeti Napok mellett immár az Apáink nyomdokain – Kárpát-medencei magyar találkozó elismerése is emeli a város presztízsét.

 

Képeink a 2016. évi, jubileumi találkozón készültek: az 1. fotón Fajka Szilvia, Vaskó József, Petrovics János és Mudi Róbert, a 2. fotón Vaskó József, dr. Lomnici Zoltán, Lázár Zoltán, Tabányi Pál és Tőkés László.

 

Kapcsolódó cikkeink:

Saját értékeink

Megyei érték a Vermesy-fesztivál

Maglód-kóstoló

 

Utoljára frissítve: 2016-05-03 14:58:03

További híreink
Balog Zoltánt saját hittársai jelentették fel a zsinati bíróságon
A Magyarországi Református Egyház tíz tagja feljelenti Balog Zoltán püspököt a zsinati bíróságon – tudta meg az RTL Híradó Vargha Anikó egykori kántortól.
2024-04-18 17:49:43, Hírek, Fókuszban Bővebben
Magyar Péter a Varga Judit-interjúról
Épp csak a kegyelmi botrányról és a kormánytagokat érintő korrupciós bűnügyről nem volt szó – reagált Magyar Péter a volt feleségével, a volt igazságügyi miniszter Varga ...
2024-03-28 21:01:25, Hírek, Fókuszban Bővebben
Már református értelmiségiek is követelik Balog Zoltán lemondását
Református értelmiségiek, köztük egyetemi tanárok, lelkészek, fordítók és költők, nyílt levélben követelik Balog Zoltán lemondását, komoly visszaélések miatt vádolva őt a...
2024-03-22 12:57:56, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Karsai Dániel akként döntött, hogy 2024. március 31. napjával befejezi az ügyvédi tevékenységét és egyúttal ki...
Bővebben >>