. Ma Márk napja van.
MASZAT-táborok és további programok
2014-08-11 23:27:14
MASZAT-táborok és további programok

MASZAT-táborok és további programok

Aki lemaradt a MASZAT bükkszentléleki vagy kóspallagi táboráról, még mindig elmehet a Decathlon szeptember 6-i Vital-sport napján tartandó családi programra.

 

Több mint 25 perces vadregényes video-összeállítás enged betekintést a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület, a MASZAT legutóbbi tábori élményeibe. Nem kell irigykedni, lehet jelentkezni!

 

Idén nyáron az Északi-középhegységet vette célba a Maglódi Szabadidősport- és Természetjáró Egyesület. A vakáció elején 4 napos sátortáborba indultunk Bükkszentlélekre, augusztusban pedig a Börzsönyben töltöttünk 5 feledhetetlen napot a kóspallagi Rablótanya turistaházban. A bükki tábor Illés László szívügye, aki a környéken nőtt fel, és szerette volna megmutatni gyermekkora kedves helyeit nekünk is. Sikerült!

 

Megérkezésünk délutánján egy udvarhölgy érkezett lovagok kíséretében a táborba, meghívást hoztak a kolostorromhoz – sikerült belecsöppenni a Múzeumok Éjszakája rendezvénysorozatba. Idegenvezetéssel, johannita hadi bemutatóval, tűzugrással vártak.

 

A színes tábori program során aztán felkerestük Lillafüreden a pisztrángtelepet, alászálltunk a Csókási és a Vidróczki-barlangba (előbbi igazi csúszós-mászós, fejlámpás kaland volt, az utóbbi „csak” egy beszakadt lyuk). Nem mondtunk le az elmaradhatatlan sportversenyekről, rejtvényekről és a számháborúról sem: előbb a Zöldek szerezték meg a győzelmet, másnap a Sárgák visszavágtak. Hazautazás előtt Garadnáig kirándultunk, onnan az erdei kisvonat Lillafüredre vitt bennünket, és csak a városnézés, fagyizás után vettünk irányt Maglódra. Az iskola minden korcsoportját képviselő 60 gyermeknek közel 20 felnőtt igyekezett szép élménnyé varázsolni a tábort – nem mellesleg, ők is jól érezték magukat.

 

A videón is látható kóspallagi táborba 30-an érkeztek. Azok, akik a tanévben a legtöbbet kirándultak a MASZAT-tal. A szállásdíjat pályázaton nyertük, az útiköltséget az önkormányzatnak köszönhettük, és az egyesület is hozzájárult a kiadásokhoz, így csak jelképes összeget kellett befizetniük a legaktívabb túrázóknak. Sajnos meggyűlt a bajunk a Rablótanya korábbi lakóival, a rablókkal, akik leveleket irkáltak, és mindent elkövettek, hogy elűzzék a maglódiakat hangulatos, erdő mélyén álló rejtekhelyükről. Nem hagytuk magukat! A gyerekek bebizonyították: bátorsággal, ügyességgel, a környék megismerésével méltóak arra, hogy birtokba vegyék és megtartsák a Rablótanyát. Az utolsó napi felhőszakadás sem szegte kedvünket: gumicsizmában, túrabakancsban gázoltunk a megáradt patakban, gátat építettünk, élveztük a vizet.

 

Szeptember 6-án újra a MASZAT szervezi a Decathlon Vital-sportnapon a teljesítménytúrát. 8–9 óra között indulhatnak a játékos és vállalkozó kedvű túrázók az áruház parkolójából. Idén ekkor és ott tartjuk családi napunkat is, tehát érdekes programokkal egész nap várjuk a helyszínen régi, új tagjainkat és minden kedves érdeklődőt.

 

Patkós Józsefné

a MASZAT elnöke

 

A képek a kóspallagi táborban készültek.

1. fotó: A gyadai réten

2. fotó: A kóspallagi Rablótanyán

3. fotó: A nagybörzsönyi kisvasúton

4. fotó: Tábortűznél

Utoljára frissítve: 2014-08-12 13:11:22

További híreink
Visszatér a pornókirály, Kovi újra forgat
A négyszeres pornó-Oscar-díjas rendező, Kovács „Kovi” István arról beszélt a Blikknek, hogy az elmúlt években sok felkérést kapott, ezért visszatér a pornóiparba.
2024-03-09 13:31:54, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lévai Anikó háttérhatalmáról is beszélt Magyar Péter
Hetek óta téma a sajtóban, hogy kivel és pontosan miről tárgyalt Magyar Péter, Varga Judit volt férje a Karmelitában, erről most konkrétabban fogalmazva kijelentette, hog...
2024-02-28 13:22:44, Hírek, Környezetünk Bővebben
Lecsalózták a DK alelnökét, Varju Lászlót
Erőszakos csalónak nevezte Varju László DK-s országgyűlési képviselőt a Fidesz kommunikációs igazgatója az MTI-hez pénteken eljuttatott videónyilatkozatában, emlékeztetve...
2024-02-26 12:34:43, Hírek, Környezetünk Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
Bodrogi Gyula, a Nemzet Színésze, Kossuth-díjas, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, színházi szerepek,...
Bővebben >>