. Ma Appolónia napja van.
Májusi Mesenap
2014-05-27 16:17:00
Májusi Mesenap

Májusi Mesenap

A gyermeknap valójában május 31-én lesz az idén Maglódon.
Az első Mesés Családi Nap tavaly a Magyar népmese napjára „esett”, most tavasszal a madarak és fák köré szervezi a patakparton a Családsegítő és Gyermekjóléti Szolgálat, karöltve a MagHázzal, valamint számos civil szervezettel és a szívvel-lélekkel játszani tudó felnőttekkel.

 

14 órától a Mesefalu és a benne megelevenedő rengeteg mese várja a Helytörténeti Gyűjtemény körül és a történelmi sétányon a csudás próbatételek és kihívások elé vidáman álló gyermekeket, szülőket. Az állatsimogató, babusgató már tavaly is óriási siker volt. A mesterfogások és mesterségek útja ezúttal szintén számos meglepetést rejteget (hogy csak egyet említsünk „véletlenszerűen”: Pofon- és Puszibolt kínálja majd portékáit). Madárlátta finomságokat falatozhatnak az örömzenélésben és örömtáncolásban megéhező gyerekek. Végül a 18 órától fellobbanó Mesemáglya lángjai égetik el a fáradságot résztvevőkből, szervezőkből.

 

A Mesefaluba a belépés díjtalan. (A tavalyi tapasztalatok alapján azonban a szervezők a felnőttek megértését és belátását kérik: a finomságok a gyermekek kedvéért, számukra készülnek a Mesenapon.)

 

 

Délelőtt 10 órától dr. Boldizsár Ildikó meseterapeuta, mesekutató előadását hallgathatják meg az érdeklődő felnőttek „Életfordulók meséi” címmel a MagHázban. A rendezvény ideje alatt gyermekfelügyeletet biztosítanak a szervezők.

 

 

Kapcsolódó cikkünk: Igyunk az élet forrásából! Boldizsár Ildikó Maglódon

Utoljára frissítve: 2014-05-28 00:02:55

További híreink
Plusz 20 milliárdot kap kormánypropagandára a köztévé
Csütörtöki ülésén döntött a Költségvetési Bizottság a 2021-es költségvetéshez benyújtott utolsó körös javaslatokról, köztük arról is, hogy a megszokott 77 milliárd forint...
2020-06-26 20:27:41, Hírek, Fókuszban Bővebben
Brutálisan zuhant Orbán vagyona
Több mint tíz év után változott a miniszterelnök, Orbán Viktor fizetése - írta a Blikk a kormany.hu-ra feltöltött dokumentum alapján. E szerint a kormányfő a korábbi, bru...
2020-06-06 19:55:20, Hírek, Fókuszban Bővebben
Elég volt – távozik a kormány célkeresztjéből az idősotthon igazgatója
A hónap végétől nyugdíjazását kérte a Pesti úti Idősek Otthonának igazgatója, Skultéti József - írta meg a hvg.hu.
2020-05-22 15:50:58, Hírek, Fókuszban Bővebben

Hozzászólások

Még nem érkezett be hozzászászólás! Legyen ön az első!

Hozzászólás beküldéséhez kérjük lépjen be vagy regisztráljon!
Oldal tetejére
Ezt olvasta már?
A 24-nek adott interjút Szikora Róbert, a téma főként aktuálpolitika volt, azon belül is főként a politikai sz...
Bővebben >>